Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '09

 
Kategori
Spor
 

Futbolda Teknoloji kullanımına komik savunma...

Futbolda Teknoloji kullanımına komik savunma...
 

Futbol birilerinin hakkı yenilince mi güzel oluyor? Savunma olarak sürekli Maradona’nın İngiltere’ye elle gol attığı maç söyleniyor. Maradona o golü elle attı diye unutulamayan maç. Yahu inanılmaz çirkinlikler de dikkat çekici diye yıllar sonra hatırlanıyor. Bu olayın gelecekte hatırlanma sebebinin hiç mi önemi yok yani. Birilerinin hakkı çalınmış. O birilerini ilgilendirir mi bu maçın yıllar sonra hatırlanacak olması. Tenis sporunda şahin gözü uygulaması, voleybolda fileye temasta kullanılan teknoloji, basketbolda masa hakemlerinin kullandıkları teknolojiler sporcuların hakkını korumak amacı ile kullanılıyor günümüzde. Onlarda kullanılmasın, nasıl olsa birilerinin hakkı yenince daha akılda kalır ve daha heyecanlı oluyor! Böyle bir savunma olabilir mi? İnanamıyorum. İcraatlarını ve futbola bakışını gerçekten beğendiğim Platini’nin de olaya bu şekilde bakması beni çok üzüyor. En son Fransa – İrlanda maçında bir takımın uzun süre boyunca verdiği tüm emekler bir pozisyonla silindi gitti. Şimdi biri bana lütfen çıkıpta, Hennry o golde topu eli ile düzeltmese heyecanı olmazdı bu maçın desin.

Desin ki hep beraber gülelim bu savunmaya. Yahu insaf! Maç uzatmaya gidecek, son dakika, ve yenenin Dünya kupasına gideceği son maç. Bu kadar hassas bir durum söz konusu iken sadece 3 tane hakeme güvenebilr miyiz gerçekten? İrlanda’nın grup maçları dahil harcadığı tüm emeklere yazık oldu tek bir pozisyonla. Maçtan sonra çıkmış Henrry paşa elimle aldım topu demiş; kime ne? Neyi değiştirir? Futbol sporu, zaten skorun kısır olduğu bir spor dalı. Bu kadar az skorlar ile maçlar biterken tabi ki tek bir hata bile çok daha fazla önem taşıyor. Hele birde bu hata maçın son dakikalarında ise resmen bir takımın hakkı gaspedilmiş oluyor. Bu sporda teknolojiden nasıl yararlanılabilinir sorusuna gelelim. Ortaya bir çok alternatif çözüm çıkabiliyor. En basitinden topun çizgiyi geçip geçmediğini belirleyen teknoloji hemen devreye girmeli zaten. Bunun dışında aynı teniste ki şahin gözü teknolojisi gibi, bir takıma belli sayıda itiraz hakkı verilip ( 2-3) bu itirazlar sonucunda orta hakem, masa hakeminin önündeki video kayılarından kararını gözden geçirebilir. Kimsede ağzını açıp hakemin kararına itiraz edemez böylece.

İnanın buna benzer çok sayıda alternatif çözüm üretebilirim. Futbolu yönetenlerde üretebilirler. Bu sayede ne mi olur? Onuda cevaplıyayım. - Maçlardan sonra demeç kirliliği son bulur. Her maçtan sonra bir yönetici, bir antrenör ya da sporcu haklarının yendiğine dair demeçler verirken 2 kere düşünürler. - Yöneticiler ve dolayısıyla camialar ve taraftarlar bu kadar düşman olmazlar birbilerine. - Hakemlerin sırtına bu kadar yük yüklenmemiş olur ve daha kolay ve dürüst kararlar verebilirler böylece. - Spor ve özellikle futbol programlarında 10 kere oynatıldıktan sonra vurun abalıya anlayışı ile hakeme ve oyunculara yüklenmeler ve seviyesiz programlar son bulur. Bunun yerini sporun ve bolca futbolun konuşulduğu düzeyli programlara kavuşulur. - İnsanlar özellikle deplasmanlara acaba dürüst ve baskı altında olunmadan bir maç yönetilebilecek mi? Endişesi ile gitmezler maçlara. Bu maddelerde çoğaltılabilinir. He teknoloji kullanılmassa ne olur? Onu da söyliyim. Maçlar daha heyecenlı olur.:) İnanın çok komik bir gerekçe yüzünden hala inanılmaz haklar yeniliyor ve birilerinin emekleri boşa harcanıyor.
 
Toplam blog
: 24
: 528
Kayıt tarihi
: 12.11.09
 
 

Merhaba... Aktif bir futbol vespor takipçisiyim. Beden Eğitimi öğretmeniyim. Gençliğimde 2 yı..