Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '14

 
Kategori
Futbol
 

Futboldan anlamayan başkan! Mancini yanlış dedik, anlamaya başladın

GS nin futboldan anlamayan başkanı Ünal Aysal, Avrupa Kupalarına katılama hakkı kazanmayan dibe vurmuş GS ye başkan oldu. Ve FTerim'inde takımın başına gelmesi ile iki yıl üst üste şampiyon oldu. CL de başarı kazandı. Başarı vardı ama paylaşma sırasında sorunlar yaşandı. Başkan ve futbolu iyi bilen danışmanları kendi paylarının çok olduğunu düşünüyordu. FTerim de ne yapıyordu ki?  

FTerim, geçen yıl GS nin ilk yarılarını 0-1 ve 0-2 geride bitirdiği iki maçta iki yardımcısı ile beraber oyundan atıldı. Bu maçlar tarihe geçen geri dönüşler olarak geçti. Aslında bu maçlar GS nin şampiyonluğu kazandığı maçlardı. Futboldan anlamayan başkan bu atılma olaylarını onaylamadığını söylese bile şampiyonluğun bu iki maçta kazanıldığını anlayamadıysa, futboldan anlamayan başkan olarak kalacaktır. Mancini geçen yıl GS nin başında olmuş olsa ne kendi ne yardımcıları oyundan atılırdı. Şampiyonlukta kanatlanarak uçar giderdi.

GS içinde kaynayan kazan ile FTerim hoş olmayan bir şekilde yolcu edilince ismi büyük diye Mancini getirildi. Yanlış olduğunu anlamak için 6 ay yetti. Oysa GS gibi büyük bir camia böyle büyük yanlışı yapmamalıydı. Mancini'nin 3 yıllık anlaşması var. Bu GS kasasından para çıkacağı anlamına geliyor. Mancini'ye başka teklif yapılacağını sanmıyorum.

Chelsea maçları sonunda, Jose Maurinho açık ve net bir şekilde "Mancini futboldan anlamaz, anlamadığı içinde takımlarına garip müdahaleler yapar ve buda beni şaşırtmaz" dedi. Bizim yorumcularımızda haftalardır Mancini yanlışlarını işaret ediyor. Mehmet Demirkol " Hasan Şaş kalsa daha çok katkı yapardı takıma" diyerek Mancini hakkındaki düşüncelerini ortaya koydu.

Mancini geçimişi, kariyerindeki başarıları birşeyler anlatır. Manchester City de şampiyon olması abartılır. Seyirciside çok severmiş Mancini'yi. Sevsinler bir sıkıntı yaratmaz ama Mancini bir takımı yukarı çıkaramaz. Takımını iyi tanıyıp eksikleri tamamlatamaz. Manchester'de yaptığı ileri uç transferlerine bakalım. Adebayor, Dzeko, Balotelli, Kun Aguero ve Tevez .Bunlar ileri uçda oynayan en önemli oyuncular ve bunlara ödenen paralarda hayli yüksek. Mancini, Arsenal'den on taneye yakın oyuncu aldı. Ve şampiyonluğu neredeyse son saniyede kazandı. Allah seyirciye acıdı yoksa şampiyonluk hayal olmuştu.

Futboldan anlamayan başkan fena halde yanıldığını görüyordur. Hakem yanlışları ile FB hatta Beşiktaş katledilmemiş olsa, GS bulunduğu yerdende daha aşağılarda ve haftalar önce şampiyonluk yarışından kopmuş olurdu. Bir başka küçük ayrıntı ara transferde en çok oyuncu alan ve gönderen GS ligin en kaliteli kadrosuna sahip olduğunu öne sürenleride ciddi şekilde yanıltmıştır.

Son yenilgiden sonra takımı kendi kurmadığını söyleyen Mancini'ye sen hangi takımı kurdun diye sormak gerekir. Ve iyide geldiğinde söylediklerini hatırlıyormusun? FB yi Saraçoğlunda yenmekten bahsediyordun CL de Juventus daha avantajlı diyordun ve daha bir çok şey söyledin ama hiç bir söylemin tutarlı olamadı neden diye sormak ve yanıtları almak gerekir.

Mancini, kurulu takımlara gitmiş ve başarıyı böyle kazanmıştır. Başarı kazanırkende takımlarının zayıflatmıştır. İleri taşıdığı takım yoktur. City de kazanılan şampiyonluk temelinde harcanan büyük paralara vardır. Hatta en yüksek harcama ile şampiyon olan takım unvanıda Mancini "City" sidir. Kayseri maçı sonrası yaptığı konuşmalarda Türk Futbolu hakkındaki yanılgılarını dile getirmiş. Bu söylemide maksadı aşan ciddi yanılgı ifadesidir. Nereye baktığını ve nasıl düşündüğünü ve çalıştığınıda ifade eder bu söylem. Görevini seven ve iyi yapmaya çalışan bir TD olsa gerçekleri hızlıca anlayabilirdi. Buna göre çalışır ve kazandığı parayı hak etmeye çalışırdı. Mancini belki bir yıl daha çalışabilir. On yılda çalışsa GS için faydalı iş yapamaz. Herhangi bir yerli TD nin vereceklerinin yarısndan fazlasını veremez. 

Bazı TD ler kadrolarında çok yetenekli futbolcular olmasını isterler. Mancini'de bu tarz TD lerdendir. Bu tarz düşünen TD sahaya sürdüğü oyuncunun yaptıkları kendi yanlışlarını saklamasını isterler. Ben müdahaleler yapayım, yanlışda olsa oyuncum yetenekleri ile bu yanlışı doğruya çevirebilmeli  diye düşünürler. Başarısızlık olduğunda faturayı direk oyuncuya keserler. Bu TD ler takıma katkı yapamazlar. 

Futboldan anlamayan başkan, futbolu çok iyi bilen hangi danışmanın aklı ile Mancini'ye görev verdi ve ona bu kadar yüksek ücretler ödedi bilemiyoruz. Ama akıl aldığı bu futbol uzmanlarını iyi tanıyoruz.

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..