Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '10

 
Kategori
Futbol
 

Futbolla ilgili tenkitler

Taraftar olarak senelerdir iç ve dış transferlerden yakınırız. Futbolcu transferlerinin isabetli olmadığını, paraların havaya gittiğini söyleriz. Ancak futbolcu transfer yönteminin ne olması gerektiğini bilmeyiz, araştırmayız.

Klüplerimizin hiçbirinde transfer komitesi var mı yok mu bilmiyoruz. Hiçbir gazetenin spor sayfasında filanca klübümüzün transfer komitesinde şu şahıslar vardır şeklinde bir bilgiye rastlamadım. Ya da Güney Amerika'da, Afrika'da veya Avrupa'da futbolcu takip eden klüp görevlilerimiz şunlardır diye bir haber de okumadım. (İlk defa geçen gün Fenerbahçe'nin böyle bir uygulama yaptığını gazetede okudum).Çünkü böyle bir çalışma klüplerimizde yoktur.

Son günlerde gazetelerde gördüğümüz gibi, üç beş günlüğüne Avrupa'ya giden bir yönetici, falan futbolcuyu, o olmazsa bir başka futbolcuyu transfer ediyor ve geliyor. Önceden yapılan hiçbir hazırlık yok. Ama bakıyorsunuz ismi o güne kadar hiç bilinmeyen genç bir futbolcu, İngiltere'nin en iyi klübüne gelmiş, çünkü en az üç senedir performansı takip ediliyormuş. Netice olarak transfer edilen futbolculardan yakınacağımıza, yazarak, çizerek, medyayı harekete getirerek, hatta maçlarda pankart açarak bu sorunu dile getirip, çözmeliyiz. Saygılarımla. 

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..