Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '11

 
Kategori
Haber
 

Futbolsever Kimliğimi Askıya Alıyorum

Futbolsever Kimliğimi Askıya Alıyorum
 

Kimi için yaşamının önemli bir parçası, hayatın tek anlamıdır futbol. Onsuz değil günleri, ayları; geçen bir saniyeyi bile düşünemez. Takımının kazandığı karşılaşmalar ve kupalar, elde ettiği şampiyonluklar; neredeyse en büyük moral kaynağı, yaşam sevinci oluverir.

Benim için de, işte böyle bir şey futbol. 'Her gönülde bir aslan yatar', sözü misali; gönlümde yatan aslanın adı da Fenerbahçe. Fenerbahçe kazandıkça ve kupalar kaldırdıkça, hayat gözümde bambaşka bir anlama bürünür. Bu durum yalnızca benim değil, futbolu çok seven ve takımının elde ettiği gündelik başarıları; neredeyse bütün hayatının anlamı, yaşam gayesi olarak benimseyen Beşiktaşlı, Trabzonsporlu, Galatasaraylı, ... her futbolsever, her takımın taraftarı için de böyle. Futbol bir kere hayatının odak noktasına yerleşmeyegörsün; moral de bırakmaz bazen, yemeden, içmeden de keser seni.

Son birkaç gün Fenerbahçe taraftarları ve camiası için çok zor geçti ve öyle de geçiyor. Fenerbahçe Stadı'nın önünde her ne kadar bu son yaşananların bir senaryo olduğunu düşünen öfkeli taraftar grupları birikse de; bugüne kadar su yüzüne çıkan gerçek, başka şeyler söylüyor. Türk futbolunun 104 yıllık çınarı Fenerbahçe, neredeyse 8 aydır sürdürülen ve gözaltılara önceki günün sabah saatlerinde başlanılan şike soruşturmasında aksi yönde bir sonuç çıkmazsa; bir alt lige düşürülerek, önümüzdeki sezon Bank Asya 1. Lig'de mücadele edecek. Ve muhtemelen geçen sezon kazandığı Süper Lig şampiyonluğu unvanı ile şampiyonluk kupası elinden geri alınacak.

Şimdi bir futbolsever, bir taraftar olarak şapkamızı önümüze alıp, düşünmenin tam zamanıdır. Taraftarlık yalnızca kazandığı zaferlerde yanında olup, zor zamanlarında takımını yalnız bırakmak değildir. Ama sürdürülen şike soruşturması, Fenerbahçe camiası kadar Türk futbolu için de zor bir soruşturmadır. Ve bu şike soruşturmasından çıkacak olası kötü sonuçtan yalnız Fenerbahçe Kulübü değil, Türk futbolu da büyük zarar görür. Futbol Federasyonu, Süper Lig şampiyonunu Şampiyonlar Ligi'ne gönderemeyerek, önemli miktarda bir UEFA girdisinden, maddî kazanımdan olur. Dahası bu şike skandalı, Türk futbolu için uluslararası arenada kötü bir intiba oluşturur.

Bir taraftar olarak takımımın başarılarına sevindiğim kadar, başvurduğu hilelerden ötürü de üzüntü duymak ve düşüncelerimi bu sayfada paylaşmak durumundayım. Bazen en şerefli ikincilikler bile, şaibeyle elde edilen şampiyonluklardan daha değerlidir. Ve gerçek futbolseverlik; takımı kaybederken, ona karşı yapılan haksızlıklara verdiği tepkiyi, takımı kazanırken, diğer takımlara yapılan haksızlıklarda da dile getirebilmektir.

Ateş olmayan yerden duman çıkmazmış. Bir çete davası gizliliğinde sürdürülen bu şike soruşturmasının sonucu, galiba bana radikal kararlar da aldırtacak. Şike soruşturmasından kötü bir sonuç çıkması durumunda, Fenerbahçe'ye bağlı futbolsever kimliğimden bir süreliğine feragât edeceğim. Çünkü çocukluğumdan beri tutkuyla izlediğim futbola böylesine iğrenç bir lekenin sürülmesine önayak olan bir takıma gönülden bir bağımın olmasını hiç istemiyorum. Benim gibi düşünen kaç kişi var acaba?

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..