Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '11

 
Kategori
Spor
 

Futbolu kimler yönetiyor?

Dün ( 10 Eylül 2011) RFederer setlerin 2 - 2 olduğu sırada 5 ci sette 5-3 öndeyken maç için servis atıyordu. (40-15) önde iki maç puanı kullandı. DJokoviç bunları çevirdi servisi kırdı. Federer servisi alsa maçı 3-2 alıp kazanacaktı.Oysa game lere bakılsa Djokoviç 25-24 öndeydi.Aklıma play off a karşı olanlar geldi. Maç nasıl kazanılır? Kazanan da nasıl belirlenir ?

Tenis sporun elit dallarındandır. Bu nedenle futbol kadar izleyicisi yoktur. Ondan dolayı da elittir .

Futbol da gerçek şampiyonu, g üçlüyü bulmak için play off en iyi yöntemlerdendir. Takımların gerçek rakipleri ile mücadele etmesine ve daha olanı seçmeyi mümkün kılan sistemdir. Bu ayrıca, ülke futbolunu geliştirecektir. Ama bazıları bunu istemez. Değişimin onları yoracağına inanırlar. Yeni adet, nerden çıkarıyorsunuz? derler. Üstelik ülke futbolu boğazına kadar ateşe düştüğü zamanda bile.

Tenis farklı bir spor dalı ve ayni zamanda da ELİT. Bizim ülkemizde neredeyse 12 ay açık kortlarda tenis oynama şansı var. Bizim nufusumuz 70 milyon. Yani İsviçre'nin ve de şimdiki bir numara Djokoviç ülkesi Sırbistan ın toplamanından 10 kat daha fazla. Bizim gücümüzde, bu ülkelerden daha fazla. Paramız da. Biz bu iki ülkenin harcadığı paranın belki 100 katını spora harcıyoruz.

Ve Türkiye de 50 yıldır tenis oynanıyor ve seyrediliyor. Neden bir dünya bir numarası yetiştiremiyoruz?

Djokoviç son sette 5-3 geride iken 2 maç puanını çevirdikten sonra, bütün oyunları aldı ve Federer'i eledi. Federer dünya nın eski bir numarası ve en çok turnuva kazanan oyunculardan birisi. Federer nufusunun neredeyse yarısının göçmen olduğu (6 milyonluk )İsviçre vatandaşı ve eşi de Bosnalı. Tenisi de kapalı kortlarda öğrenmiştir. Oradan da çıkıp dünya bir numarası olmuş değerli bir ESKİ oyuncu.

Biz neden bir Federer yetiştiremiyoruz. Üstelik spora İsviçre den kat kat fazla para harcadığımız halde ?

Çünki bizim uzun soluklu programlar uygulayacak enerjimiz yok. Biz eğitimsiz ve sabırsız olduğumuz için hemen netice almak istiyoruz. Hemen şampiyonluk bekliyoruz. Bu da mümkün değil. Ne yapıyoruz gidip yabancı ülkeden Marsel İlhan ı transfer ediyoruz. O da ilk yüze bile giremiyor. Ama yanlış yaptığımızı anlayamıyoruz.

Bizim için varsa yoksa Futbol. Veriyoruz dünyalar kadar parayı, getiriyoruz yabancıları. Üstelik Hiddink gibi tüccar hocalara dünyaları veriyoruz.

Teniste dünya bir numarası yetiştiremez miyiz ? C Wozniacki gibi bir numarayı reklam filmlerinde oynatmak daha mı uygun?

Bize teniste de hatta her branşta da şampiyonlar çıkarmak yakışır. Bizim sporumuzu, kazanmak isteyen girişimci yöneticiler yönetmeli. Önümüzdeki on yılda gerçek hamleler yapmak adına adımlar atılmalıdır. Bu anlamda bir Grand Şilem turnuvası kazanabilmesi mümkün olmayan Roger Federer i kullanabiliriz. Onu Türkiye ye davet edip burada yaşayarak önümüzdeki yıla hazırlanmasını teklif edebilir, bu arada ondan yeni bir numaralar yetiştirmek için destek alabiliriz .Bunun için Hiddink e verdiğimiz paradan daha fazlasını harcamamız da gerekmez. Onun adına açılacak tenis okuluna yapılacak yatırımla dünya bir numaralarını yetiştirmeye de başlarız. 

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..