Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Futbolu kötü kafası güzel Beşiktaş

Futbolu kötü kafası güzel Beşiktaş
 

Fotoğraf www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


 Bursaspor- Beşiktaş maçını izleyenler futbolda çok sık görülemeyecek bir mucizeye şahit oldular. Maç boyunca kötü oynayan, futbol adına sahaya olumlu hiçbir şey koyamayan Beşiktaş, son anlarda arka arkaya bulduğu iki golle bırakın kazanmayı berabere bile kalması mümkün gözükmeyen maçtan üç puanla ayrıldı. Kartalın bu galibiyetindeki ayrı bir ilginçlik de kafa gollerinin sürmesiydi.

Beşiktaş kanımca maça ideal bir kadroyla çıkmadı. İlk on birde üç stoper vardı. Bunlardan İsmail sol açıkta görev yapıyordu. Sol bekte Egemen, sağda Ekrem, defansın göbeğinde de Sivok ve Sidnei oynuyordu. Simao ise orta alanın ortasında oynar pozisyondaydı.

Elbette bu kadro maçta tekledi. Bursaspor’un erken gelen golü belki de beraberlik hedefleyen Carvalhal’ın bütün planlarını bozdu.

Bursaspor özellikle ilk yarıda rakibini resmen ezdi. Kaldı ki yeşil- beyazlılar 25. dakikada Bangura’nın kırmızı kart görmesiyle on kişi kaldılar. On kişi kaldıkları süre zarfında da sahanın tek hakimi oldular. Mutlak gol pozisyonlarına girdiler. Beşiktaş ise sayısal üstünlüğe sahip olmasına rağmen sahada yokları oynadı. Atatürk stadının çimlerinde resmen kayboldu.

Bursa tribünlerinin son derece yanlış ve kınadığım bir şekilde Egemen’e sürekli küfür ettikleri, Egemen’in de sarı kartla oynadığı ve gittikçe gerilen ortamda Carvalhal Egemen’i oyundan çıkardı. 30.dakikada yapılan bu değişiklikle oyuna Mustafa girdi.  Fakat siyah- beyazlıların oyununda hiçbir şey değişmedi.

İkinci yarıya Bursaspor oyuncu değişikliğiyle başladı. Ertuğrul Sağlam, Batalla’nın yerine Tagoe ile ikinci yarıya başladı. Ayağında top tutan, ileride tehlikeler yaratan, adam eksilten Batalla’nın çıkışı kanımca Bursaspor’u olumsuz etkiledi.

Gerçekten de maçın başlamasıyla beraber bu sefer Bursaspor kendi yarı sahasına hapsoldu. Beşiktaş her ne kadar yine de etkili olamıyorsa da rakip kalede top kullanıyordu.

Fakat siyah- beyazlıların bu zahiri üstünlüğü Fernandes’in 60.dakikada oyundan çıkarılması ile son buldu. Bu değişiklikle Bursasporlu oyuncular Beşiktaş orta sahasını kolaylıkla geçip siyah- beyazlı kalede boy göstermeye başladılar.

Carvalhal’ın Ernst’e neden şans vermediğini anlamış değilim. Siyah- beyazlılar açıkça orta alanda top yapacak, ileride savaşacak bir oyuncuya ihtiyaç duydular. Bu oyuncu da Ernst idi.

Carvalhal’ın yaptığı olumlu bir değişiklik Holosko’nun oyuna girmesiydi. Bu arada Quaresma maçtan umudunu kesmiş olacak ki göz göre göre kendisini attırdı.

Oldukça kötü oynayan, on kişi kalmış, ileriye top çıkaracak bütün oyuncuları dışarıda olan Beşiktaş mucize bir şekilde 88’de Sivok, 90’da da Holosko’nun kafasından bulduğu gollerle maçı 2- 1 kazandı.

Böylece geleneği bozmayan Kartal, kötü oynadığı bir maçı daha kafa golleriyle kazanmış oldu. Ancak ilerisi için oldukça kötü sinyaller verdi.

Beşiktaş kadrosu oldukça kaliteli bir kadro. Pek çok yıldız isim var. Bu kadronun oynayacağı futbol bu olmamalı. Carvalhal’ın elindeki kumaştan doğru elbiseyi dikemediğini düşünüyorum.

Siyah- beyazlıların sahada ayakta duracak hallerinin olmamasının bir nedeni de play off garabeti nedeniyle arka arkaya oynanan maçlar olabilir. Ama Bursaspor da aynı şartlarda ve onlar güzel futbol oynuyorlar. Zaten yeşil – beyazlılar bazı tercihler ve Rüştü olmasa maçı farklı kazanabilirlerdi.

Son olarak, zaten cezası skandal bir şekilde affedilen Bursaspor taraftarı maç boyunca sürekli küfür ederek kötü bir izlenim bıraktı. Takımını desteklemek 90 dakika boyunca küfür etmekle olmaz. Bir futbol şehri olan Bursa’nın etkili taraftarlarının şapkalarını önlerine koymaları gerekiyor.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..