Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '11

 
Kategori
Spor
 

Futbolumuzu bekleyen kaotik günler…

Futbolumuzu bekleyen kaotik günler…
 

 

 

Özel Yetkili Savcı tarafından hazırlanan futbolumuzda çete, örgüt, şike ve teşvik suçlamalarıyla ilgili iddianame 3 Aralık 2011 günü 16. Ağır Ceza Mahkemesine verildi.
 
03 Temmuz 2011 günü başlayan soruşturma, tam 5 ay sonra 03 Aralık 2011 günü tamamlandı. İddianamenin 15 günlük (muhtemelen önümüzdeki hafta) süre içinde ve mahkemece kabulü halinde dava süreci start alacak.
 
İddianamenin kabulüyle gizlilik kalkacak, işte telefon görüşmeleri, işte para alış-verişinin fotoğrafları, işte ortam dinlemeleri, yani tüm deliller orta yere serilecek.
 
Hemen ilk düşünce ve yorumumu yapayım… 5 aydır olup-bitenleri yakinen takip ediyorum. Futbolumuzu böyle kaotik günlere gebe bırakan kimdir ya da kimlerdir? 
 
Maalesef yine futbol ailesinin reisi olan TFF başkanı ve üyeleridir. Beceriksiz, basiretsiz, karar alma yetisinden yoksun, sürekli eyyamcı davranan, batakçı tacir misali her daim zaman kazanmaya çalışan zihniyetle süreci bugünlere taşıdı.
 
Hadi bakalım, gidecek ne yer kaldı, ne de zaman… Şimdi ne yapacaksınız?
 
Hadi şu soruları soralım:
 
Fenerbahçe’yi UEFA Şampiyonlar Ligine göndermedin, Beşiktaş ve Trabzonspor’u niye gönderdin?
 
Sezon başlamadan futbol disiplin talimatlarını etik kurul raporu doğrultusunda niye işlem yapmadın? İddianame sonrası UEFA’ya ne diyeceksin?
 
TFF Başkan yardımcısı bile şüpheli sıfatıyla iddianameye girdikten sonra varlığınızı tartışmalı hale gelmedi mi?
 
Çözüm önerim nedir?
 
Herkes üzerine düşen sorumluluğu yüklenmelidir. 5-6 aylık süreçte basiretsiz yönetimiyle öne çıkan, hatta başrol oynayan TFF başkanı ve yönetimi hemen hem de beklemeden istifa etmelidir. Olağanüstü toplantıyla yeni TFF başkanı ve yönetimi belirlenmelidir. Bu yapılmazsa TFF’nun aldığı, almadığı, alacağı tüm kararlar tartışmalı, şaibeli olacaktır.
İstifa etmezse bugünleri bile mumla arayacaktır. Çünkü en geç Ocak-2012 ayı başında UEFA resen olaya el koyacaktır ve TFF devre dışı kalacaktır. O zaman istifa etse bile anlamı olmayacaktır ve çok geç olacaktır. 
 
Toplam blog
: 689
: 2433
Kayıt tarihi
: 17.01.07
 
 

 2007 yılından beri Milliyet Blog'da yazarım. 2009 yılında 'Normal Ötesi Aşk' ve 'Normal Ötesi Aş..