Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

Futbolumuzu kimler yönetiyor?

Dağılan Yugoslovya'dan 7 ülkeden biri Hırvatistan. Nüfusu Ankara' dan bile az. Futbola ayırdıkları para ise bizim Bank Asya ya verdiğimiz paradan da az. Bu kadar da değil dahası bile var. Ama anlayacak kim? Biz Hiddink e görev vererek, hak ettiğinin 5 katı ücret ödedeğimiz için çok kötü bir performans çizdik. Ve Belçikanın başarısızlığından faydalanarak, daha da çok şansın yardımı ile Play Off lara kaldık.  Belçika nın yerinde olması muhtemel bir çok takım bizim bu performansımız karşısında bizi grupta geçerdi. Bizim konuşacak hiçbir şeyimiz kalmazdı. Biz gruplarda hiçbir şey yapamadık. Çok kötü performans gösterdik. Bunun  tek sorumlusu HIDINK tir. Takım için gereken hiç bir şeyi yapmamıştır.

TÜRKİYE nin, Hırvatistan ı elemesi çok normal bir durumdur. Rakamlar bizim üstün olduğumuzu göstermektedir. Üstelik Hırvatistanın, geçen ay Yunanistan a 2-0 yenilerek play off lara kaldığına dikkat edecek olursak bunu daha kolay yapabileceğimizi idrak ederiz. Üstelik buradan düşünmeye devam ederek komşumuz Yunanistanın bizden daha zayıf olduğu halde Dünya Kupasına gittiğini de hatırlayarak, daha motive olmalı ve onların geçtiği Hırvatistanı geçmeyi daha önemseyebiliriz. Daha kolay başarabiliriz. Bizim futbolcularımız bu emeği gösterecek karaktere sahiptir.

Biz TÜRKİYE yiz. 75 milyon luk bir dev ve geleceğe umut ile bakan bir ülkeyiz. Türk Futbol unu yöneten lerin bunun farkında olduklarını düşünmek istiyorum. Büyüklüğümüze uygun olmayan Hıddınk sözleşme sinin hemen sonlandırılması, ve hiçbir tazminat ödemeden yapılmasının takıma büyük bir ivme katacağı kesindir. Mustafa Denizli nin Hırvatistan maçı için görevlendirilmesi de çok faydalı olacaktır. Hidink ödenecek paraların prim olarak takıma verilmesi bile yeterli olacaktır.

Play Off larda 8 takım dan dördü elenecek. Kazanarak UEFA Finallerine gidecek 4 takımdan hangisi en yüksek prim alacaktır?  Tartışmasız TÜRKİYE

Biz büyüklüğümüzü herkes gösteririz ancak bizim futbolumuzu yönetenlerin bunun farkında olması çok önemlidir.Yalnızca aldığı parayı düşünen ve işini iyi yapmayan hoca ile gidecek yolumuz olmadığını  görmemiz çok önemlidir. 

Türkiye herşeye rağmen bir DEV dir. hedefi şampiyon luk olan TÜRKİYE nin önündeki Hırvatistan korkmaktan öte yapacağı ne olabilir? Play Off lara kalan takımlardan hangisinin Avrupa ve Dünya üçüncülüğü unvanı vardır? Play off lara katılan bizim dışımızdaki 7 ülkenin nufus toplamları 75 milyonluk nufusumuza eşit midir? TÜRKİYE Liglerinin maddi değerleri, (bizim futbola ayırdığımız para ) bu 7 ülkeden de çok mudur? 7 takım hocasına ne kadar ücret ödemektedir? Hepsinin maaşını toplasak, Hidink'in maaşı kadar mıdır yoksa daha mı azdır?

Biz bu Hırvatistanı elemek zorundayız. Ama önce Hıddınkten kurtulmalıyız!   

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..