Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '13

 
Kategori
Futbol
 

Futbolun adaleti...

Futbolun adaleti var mı?

Kimi otoriteler, topun yuvarlak olduğunu, o nedenle futbolda adalet aranmaması gerektiğini söylüyor…

Kimi otoriteler isi işi maneviyata dayandırıp, ilah-i adalet diyorlar.

Son oynanan Galatasaray-Gençlerbirliği maçında bence ilah-i adalet gerçekleşti!..

Galatasaray onca pozisyona girip golü atamayınca, Gençlerbirliği, faul kokan bir pozisyon sonrası golü buldu.

Her ne kadar maçın hakemi Özgür Yankaya, beraberliği sağlamak için çırpınıp, faul bile olmayan bir pozisyonda Galatasaray lehine penaltı çalsa da, Drogba topu auta atarak, ilah-i adaletin gerçekleşmesine katkı yaptı(!)

Hatırlarsanız geçen hafta Galatasaray’ı Eskişehir’de direkler kurtarmıştı! Bu hafta da Galatasaray’ı direkler yaktı! Hamit’in attığı şutlar direk yerine filelere gitse, bu gün manşetlerde uzaylıların geri dönüşünü okuyabilirdik. Ancak Hamit transfer sezonunda yaptıklarının cezasını çeker misali, hep direklere nişan alıyor. O koskocaman 7.32 metrelik genişliğe, 2.44 metre yüksekliğe topu sığdıramayıp, 10 cm. çapındaki direklere nişan alıyor. Hamit o topu direklere nişan alıp vursa, inanın onda biri bile direklere değmez.

Hamit’in bu güne kadar 8 topu direkten döndü.

Gelelim Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp’in hakemler adına yaptığı açıklamalara. Beşiktaş maçında Fenerbahçe’nin golünü ofsayt gerekçesiyle saymayan Mete Kalkavan’ın nasıl da güzel maç yönettiğini savunmuştu!

Gelen baskılara dayanamayıp, Mete Kalkavan’ı süper amatör lig maçında görevlendirdi.

Galatasaray maçında olmayan penaltı düdüğünü çalan Özgür Yankaya hakkında ne karar verecek merakla bekliyoruz.

Geçen hafta yazdığım yazıda, şampiyonun kim olacağı konusunda kararın çoktan verildiğini yazmıştım. Ancak görünen o ki; Galatasaray ve Fenerbahçe ben şampiyon olmak istemiyorum diye diretiyorlar. Beşiktaş da hakem kararıyla bir yerlere gelmeye çalışırken, Bursa aradan çıkabilir mi diye düşünüyorum, ama o da benim oralarda ne işim var dercesine bir performans gösteriyor.

Netice itibarıyla, kimse kimsenin emeğine saygı göstermiyor. Tıpkı Mete Kalkavan gibi, Özgür Yankaya’da emeğe saygı göstermeyenlerden. Geçen hafta Manisa Akhisar- Elazığ maçında Cüneyt çakır’ın göstermediği gibi

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..