Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '10

 
Kategori
2010 Dünya Kupası
 

Futbolun Güzellikleri : İspanya 1-0 Paraguay

Futbolun Güzellikleri : İspanya 1-0 Paraguay
 

David Villa, yine golünü attı.


Futbolun güzelliğini sonuna kadar gösteren bir maçtı. Düşük tempoyla geçmesine rağmen, bana göre Dünya Kupası'nın en ilgi çekici maçlarından biri oldu. Her şey, 59. dakikada başladı. Paraguay bir penaltı kazandı ve penaltıyı Casilas kurtardı. 2 dakika sonra yine bir penaltı, gol olmasına rağmen hakem tekrarını istedi, penaltının tekrarında Paraguay kalecisi Villaa penaltıyı kurtarmayı başardı. Tek kelimeyle mükemmeldi.

Onunla kalsa iyi, gol de bir garipti. Pedro vurdu, direkten döndü. Villa vurdu, bilardo diye tabir ettiğimiz şekilde, top iki direğe çarparak girdi ve gol oldu. Topun çizgiyi geçmeme inadı o dakika itibariyle son buldu.

Paraguay, gerçekten mükemmel mücadele etti. Savunması çok sertti. Torres, o savunmanın içinde kayboldu. İspanya, o atak futbolunu bir türlü gole çevirecek hamleyi yapamadı, savunma yaptırtmadı. Son derece disiplinliydiler. Maça çok iyi konsantre oldukları belliydi. İspanya'yı çok zorladılar. Atağa çıkmada sıkıntıları vardı. O sıkıntıları olmasa, İspanya'yı eleyebilirlerdi bile.

İspanya'ya gelirsek, üstün bir futbol oynadı fakat bir türlü golü bulamadı. Maç orta alanda geçti. Ta ki penaltılara kadar. Penaltılardan sonra İspanya daha da istekli oynamaya başladı. Villa, yine kendini gösterdi. Pedro, maça girdikten sonra çok iyiydi. Casillas'a zaten lafım yok, kurtardığı penaltı, sonrasında kurtardığı pozisyon, cidden mükemmel bir performans sergiledi.

Fakat her zamanki gibi, yine eleştiriyorum Del Bosque'yi. Villa'nın inatla göbekte oynaması gerektiğini savunuyorum. Kanada sıkıştırılması bence iyi değil. Forvette kaç maçtır Torres gol atamıyor, niye onda ısrar ettiğini anlamıyorum. Bence bu maçta ilk 11'de Pedro veya Llorente'yi çıkarsa bu kadar zorlanmazdı İspanya. Umarım Del Bosque bu sefer ders alır. Pedro, Torres'le değiştikten sonra oyuna büyük bir katkı sağladı ve İspanya'nın hücumunu hareketlendirdi.

Hakemle ilgili söylemek istediklerim var. Valdez'in ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golünde bence Valdez ofsaytta değil. Yanlış bir karar, maçın gidişatını değiştirdi. Bu kadar önemli bir hata yapılmamalıydı. Yardımcı hakem zaten bayrağı tereddütlü kaldırmıştı. Paraguay için bir tarih yazma fırsatına engel oldu belki de. Penaltı kararları doğruydu fakat İspanya'nın iptal edilen penaltısını geçerli sayabilirdi. En azından benim Türkiye'de alıştığım kadarıyla böyle pozisyonlarda gol veriliyor fakat burası Türkiye tabii.

İspanya, bence Almanya karşısında avantajlı. Çok iyi top oynuyorlar, orta sahalarını Almanya'nın hücum oyuncularının kolay kolay geçebileceklerini sanmıyorum. Ne olursa olsun, çok zevkli bir karşılaşma olacak. Turnuvanın çok iyi futbol oynayan iki takımı karşı karşıya gelecek. Almanya için Müller'in olmayışı büyük dezavantaj olacak. Eğer İspanya bundan faydalanabilirse, maçı alabilir. Ayrıca dediğim gibi, yedek kulübesindeki oyuncuları daha iyi kullanırsa ve oynattığı sistemdeki oyuncuları daha doğru yerlerde oynatmaya çalışırsa Del Bosque, final için daha avantajlı olur benim fikrime göre.

Ayrıca David Villa'dan tekrar bahsetmek istiyorum. Turnuvaya damgasını vuruyor. Çok çalışkan, mücadeleci ve çok iyi bir futbolcu. Barcelona onu almakla gerçekten çok doğru bir adım atmış. Sol kanatta bile çok etkili oldu. Umarım performansını böyle sürdürmeye devam eder.

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..