Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '10

 
Kategori
Siyaset
 

Füze kalkanı kime karşı

Füze kalkanı projesi bir savunma sistemi gibi algılanıyor. Oysa tamamen bir saldırı sistemi. ABD nin büyük ortadoğu projesinin yürümesi için gerekli gördüğü silah sistemidir. Bu sistemleri daha önce polanya halkı istemedi, çekoslavakya halkı istemedi. Türkiyeye bir başarı imiş gibi yutturularak kabul ettirilmek isteniyor.

Irak'ın 36. parelelin kuzeyine çıkması engellenerek nasıl ki bize beklettiler. Şimdide Türkiyeyi ortadoğuda amerikan jandarması yapmak istiyorlar ve bundada hayli başarılı oldukları görülüyor. İsrailin ve ABD nin ıran nükleer silah yapmadan bir an önce vurulması gerektiği konusunda hem fikir olduklarından acele Türkiyenin topraklarına Amerikan füzesi yerleştirip sonrada siz natonun bir numaralı üyesisiniz nato sizsiz olmaz nameleri ile halkı uyutmanın yollarını arıyorlar. İran'ın İsrail'e atacağı füzeler neden benim ülkemden önlensin. O füzelerin nükleer serpintileri ülkemizi ne hale getirir. Bunu göze alabilecek bir iktidar Türkiyede göremiyorum. Hiç üzerimize elzel olmayan konuların içine sokularak hem halkımızın güvenliği son derece tehlikeye atılıyor, hemde komşumuz iran ile aramız açılıyor.

Ayni şeyi Ermenistan konusunda sayın cumhurbaşkanı yaptı. Yaptıda ne oldu Ermenistanla dosluk kuramadığımız gibi komşumuz ve soydaşlarımız ile aramızı açtık. Artık bundan böyle Azerbaycan ölürde bize güvenmez, güvenemez. Neden sadece Ermenistan ile yapmaya çalıştığımız ve sonunda boş çıkan anlaşmalar yüzünden. Şimdi çok daha vahim durumla karşı karşıyayız..

İrak savaşında bize oynanan oyunlara bakınca insanın tüyleri ürperiyor. Emperyalistler yıllarca bu topraklara kan kusturmuş, halkları bir birine düşürmüş sonrada çekip gitmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı eğer vatanı seviyorsa bu konuları açıkca meclise getirip tartıştırdıktan sonra imzalamasını isterdim. Şimdi bu olay bir oldu bittiye getirilerek imzalansa bile meçlise gelecektir. Yalnız benim korkum büyük bir para ve siyasi destekle AKP nin çoğunluk sağlamasının ardından gelecek meclisten bu yasayıda geçirmek olur diyedir.

Sayın başbakanın hiç hakkı olmadığı halde halkın desteğini alarak nasıl ki Evet- Hayır oylamasında %58 evet çıkardı, benzer kampanyalarla meclisin çoğunluğunu elde edip bu yasayıda geçirmesi olur. Sanıyorum silahli kuvvetlerde buna pek ses çıkarmayaçaktır. Çünkü onlarda bölgemizde nükleer silah istemiyorlar. Bana göre İran nükleere sahip olursa israil'in artık borusu bu kadar ötemez olur. Eğer İran vurulur ve bir şekilde sindirilirse sanırım biz Hani o van münit var dı ya çok daha van münit demek zorunda kalırız.

 
Toplam blog
: 66
: 501
Kayıt tarihi
: 09.10.06
 
 

1953 yılında Trabzon' da doğdum. Ülkemizin çeşitli illerinde 27 yıl Öğretmenlik, okul müd.yardımc..