Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Fuzuli vekalet

Fuzuli vekalet
 

Fuzuli vekalet, başkası talep etmediği halde, onlar için neyin daha iyi olduğuna karar verip, yardım etmeye çalışmaktır. Ayrıca onların durumuna üzülüp, onlar için endişelenmek demektir. Fuzuli vekalet alanlar, başkalarının iyiliği için uğraşıp kendilerini strese sokarlar. Onların derdini kendi derdiymiş gibi sahiplenirler. Stres yaptıkları için kendi sağlıklarına da zarar verebilirler.

 

Televizyonda ünlü bir çiftin kavga edip aralarının açılmasına üzülürler, kendi karısı ya da kocasıyla arasının açılmasını o kadar dert etmezler. Fuzuli vekalet alanlar genelde gerçek sorumluluklarıyla ilgilenmiyorlar. Aslında başkalarının dertlerine kafa yorup enerjilerini harcadıkları için, yakınlarının dertleriyle uğraşacak enerjileri kalmıyor. Belki de fuzuli vekalet almayı gerçek sorumluluklarından kaçmak için kullanıyorlardır.

 

Karşı Taraf Ne Durumda?

 

Fuzuli vekalete maruz kalanların genelde bu durumdan haberleri olmuyor. Durumu öğrendiklerinde ve neden karışıyorsun benim hayatıma sorusunu sorduklarında, senin iyiliğin için cevabını alırlar. O iyiliği de istemedikleri halde. Çoğu zaman da Fuzuli vekalet alınan konu karşı taraf için pek önemli değildir. 

 
Toplam blog
: 165
: 215
Kayıt tarihi
: 18.08.14
 
 

Gazi Üniversitesi İşletme bölümü lisans ve Mersin Üniversitesi İşletme yüksek lisans mezunuyum. M..