Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Rumikorman (Korman Türkmen)

http://blog.milliyet.com.tr/rumi

08 Aralık '06

 
Kategori
Alternatif Enerji
 

Füzyon Enerjisi ve Ufo teknolojisi

Füzyon Enerjisi ve Ufo teknolojisi
 

Nükleer enerji denilince akla gelen Füzyon Enerji’dir. Füzyon, ağır atomların parçalanması ile ortaya çıkan çok güçlü enerjilerdir. Bu enerjiyi kullanmayı tam olarak bilebilirsek, ilerde uzayda ışık hızına ulaşabilecek gemiler ile seyahat imkanı bulabiliriz.

Günümüzde yapay füzyon enerjisini kullanarak, nükleer enerji santralleri sayesinde elektrik enerjisi üretebilmekteyiz. Dünya üzerinde 400’ün üzerinde nükleer santral mevcuttur. Ancak malesef, insanoğlu nükleer fiziği ve ortaya çıkan bu güçlü enerjiyi yıkım için kullanma yoluna gitmişlerdir ve ne yazık ki insanlık, nükleer enerjiyi Hiroşima ve Nagasaki’ye atılan atom bombası sayesinde tanımıştır.

Milyonlarca yıllık evrim sonucunda bugün dünyamızda insan sayısı hızla artmakta ve bunun sonucunda da varolan enerji kaynaklarımız da gitgide tükenmekte, ya da aşırı kullanım sonucunda yeryüzü ve atmosferi kirlenmektedir. Bu nedenle araştırmacılar, temiz ve neredeyse tükenmez bir enerji kaynağı elde etme yolundadırlar. Bunun yolu ise, yıldızların merkezlerinde gerçekleşen bir süreci yeryüzüne indirmek ve evrendeki en hafif ve en bol olan hidrojen atomlarını birleştirmektir. Ancak bunun için, yıldızların içlerinde olan sıcaklıklardan daha yüksek sıcaklık elde etmek gerekiyor.

Mesela,1 kilo füzyon yakıtıyla 10 milyon litre petrole eşdeğer enerji üretmek mümkündür.

Plazmalar ve Maddenin 4. hali:

Plazmalar, serbestçe hereket eden elektrik yüklü parçacıklardan, yani elektron ve iyonlardan olumaktadır. Elektronların yüksüz atomlardan koptukları yüksek sıcaklıklarda oluşan plazmalar, doğada birçok biçimlerde görülmektedir. Örneğin, yıldızlar büyük ölçüde plazmadan oluşurlar. Plazmalar, bu özellikleri sayesinde maddenin 4. hali sayılırlar. Zira, plazmalar katı cisimlerden, sıvılardan ve gazlardan farklı olarak, çok yoğundurlar ve çok sıcaktırlar.

Füzyon koşullarını oluşturmak için ve füzyon sürecinin, kayda değer bir enerjiyi açığa çıkarabilmesi için yüksek sıcaklıktaki plazmanın (elektronları kopmuş atom çekirdekleri), büyük yoğunluklarda ve yeterli sürede bir arada tutulması gerekir. Plazma tutulması esnasında elektromanyetik dalgalar ve manyetik alanlar meydana gelecektir.

Bizden daha akıllı ve gelişmiş olan varlıkların kullandıkları Ufo teknolojisi’ni incelediğimiz zaman da, yine aynı tekniğin kullanılmış olduğunu anlarız. Yani Ufo ‘ların içersinde bir reaktör vazivesi gören plazma çekirdekleri bulunmaktadır ve maddenin 4. halini kulanarak ışık enerjisi elde edilmektedir. Buna ek olarak Ufo teknolojilerinde bir de açığa çıkacak olan Neon ışık enerji sistemi ve Mikro dalga çekirdek enerjisi vardır ki bu da Ufo’ ların ışık hızına ulaşmasını sağlayabilmektedir.

Gelecek uzay çağıdır ve bilim adamları, bu enerji kaynaklarını araştırma yolunda her geçen gün ilerleme kaydetmektedirler. Çok yakın bir gelecekte, füzyon enerjisini kullanarak; ışık hızı ile seyahat imkanını ve zamanda yolculuğu keşfedeceğimiz kanısındayım.

 
Toplam blog
: 81
: 9709
Kayıt tarihi
: 01.12.06
 
 

1968 Ankara doğumluyum. Selçuk Üniversitesi, Doğu Dilleri ve Edebiyatı, Fars Dili ve Edebiyatı Bilim..