Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '07

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

G.Antep'te lezzet keşifleri

G.Antep'te lezzet keşifleri
 

Gittiğim yerlerde o ilin lezzet durakları hep ilgimi çekmiştir. Bu yüzden daha önce görmediğim bir yere giderken, mutlaka o yerde yemek yiyeceğim yeri de araştırırım. İstanbul'da öğrenciyken de arkadaşlarla paramız olduğunda (daha doğrusu burs aldığımızda) cebimizdeki paraya kıyar, ya Kadıköy'de Niyazibey İskender dönercisine gider, -buradaki iskenderin tadını Bursa'nın en iyi dönercisinde bile bulamadım-, ya da yine Kadıköy'de bulunan meşhur Konyalı Lokantası' na giderdik. Neyse bu kadar girişten sonra Antep mutfağına dönelim.

G.Antep'e yolum düştüğünde mutlaka Çukurgaraj denilen yerde bulunan Çulcuoğlu Et Lokantası'na uğramaya çalışırım. Dar bir sokaktan küçücük bir giriş kısmıyla girdiğiniz lokantanın içi oldukça geniştir. Masanıza oturur oturmaz siparişinizle beraber masanıza işletmenin standart mezeleri getirilir. Mevsimine göre közlenmiş domates, biber, mevsim salatası, cacık v.s. Sonrasında siparişiniz gelir. Altı ezmeli kebap, patlıcan kebabı ya da Adanası oldukça başarılıdır. Yemek sonrası isterseniz Urfa'nın acı mırrasından tadabilir ya da bol fıstık eşliğinde sunulan oldukça nefis künefesinden de kendinize ısmarlayabilirsiniz. Tüm bu yeme içmenizin sonunda oldukça makul bir fiyatla masanızdan kalkabilirsiniz.

Bunun dışında Antep'e gittiğinizde uğrayabileceğiniz diğer Lezet durakları da İmam Çağdaş (Baklavasını şiddetle öneririm), Çavuşoğlu (Lahmacununu tavsiye ederim), Ümit Döner (Döneri güzeldir;ama biraz pahalıdır), Ciğerci Mustafa (Mutlaka deneyin), Dürümcüler (Nohut dürümü yemek size oldukça ilginç gelebilir) ve Güllüoğlu Baklavası...

Kısacası Antep size mutfağıyla unutulmaz tatlar sunacaktır.

Ben dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım; ama siz mutlaka deneyin derim.

Antep'e dair anlatacağım daha o kadar çok yer var ki, yazımı tam bitirecekken değinmediğim bazı yerlere haksızlık yapmış olacağımı düşünerek Kral Kebap'ı, Tahsin Usta'yı, Çıtır Lahmacun'u, Öğretmenevi yakınlarında bulunan adını şu an hatırlayamadığım ev yemekleri yapan mekanı, Karşıyaka'da bulunan Hasan Usta'yı da mutlaka listenize alın derim.

Sevgiyle kalın....

 
Toplam blog
: 46
: 2044
Kayıt tarihi
: 01.07.07
 
 

Edebiyat ilgi alanım... Şiir, kitaplar, denemeler ve lezzet durakları hakkında benim de bir çift ..