Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '08

 
Kategori
Haber
 

Gaf Yarışı: Bush bir Erdoğan iki

Recep Tayip Erdoğan sadece siyaset arenasındaki polemikleriyle değil, yaptığı gaflarla da gündemde kalmayı sürdürüyor!


Çok kıymetli! Başbakan Dünya Kadınlar Günü’nde açıklama yapıyor: Türk nüfusu giderek yaşlanıyormuş da bu nedenle en az 3 çocuk doğurmalıymışız. Hatta mümkünse daha fazlasını... Allah rızkını verir, çocuk bereketi ile gelirmiş. Kendi de EMEKLİ’ymiş. Dört çocuk sahibiymiş ve çok mutluymuş. İstihdam için çalışacakmış. Sen olan nüfusun işsizlik sorununa çözüm getiremedin, her 10 kişiden biri işsiz dolaşıyor bir de diyorsun ki çoğalın. Yahu RTE seni Allah bize sınav olasın diye mi gönderdi? Bir toplum daha fazla aptal yerine konabilir mi? Soruyorum size. Beyzade sanki oğlunun gemileri olan kendisi değilmiş de, işçi/ memur emeklisiymiş gibi konuşuyor! Bir başbakan ülkesinin durumundan, ekmek bulamayan insanının halinden bu kadar mı bi haber olur be kardeşim! Dilimin ucunda öyle sözler birikiyor ki, yuttuğum her laf içime oturuyor sanki koca bir yumru gibi...


İşçi emeklisi bir anne ile memur emeklisi bir babanın iki çocuğundan biriyim. Bugün üniversiteyi okumuşsam, çalışıyorsam bunu aileme borçluyum. Vakti zamanında okutmaya güçleri yetmediğinden kaydımı dondurmak istediğimde önüme dikilip biz soğan ekmek de yeriz gerekirse diyen ve ben başka şehirde okurken yiyemem diye 5 sene boyunca yemeğe bile et katmayan, 4 yıldır aynı ayakkabı ile dolaşan bir anne babanın evladıyım. Beni borçla, kredi ile okutan, mezun olalı iki yıl olmasına rağmen banka kredileri yüzünden maaşını elinde göremeyen, bu arada diğer çocuklarını da üniversiteye göndermiş bir anne-babanın evladı... Şükür ki okulumu bitirdim, mesleğimi elime aldım. Şimdi ailem sayesinde ben kardeşime destek oluyorum.


Bu yazıyı Türkiye şartlarına göre orta gelirli bir ailenin ferdi olarak kaleme alıyorum. Yahu başbakan sen ne diyorsun? Hangi rızıktan bahsediyorsun? Sen kendini bilme, şuursuzca çoğal, Allah rızkını verir öyle mi? Bu nasıl bir ironidir ki desteğini aldığın seçmenlerin yaklaşık %70’i düşük gelirli insanlar iken, sen seçmeninin halinde öyle bi haber, pervasızca konuşuyorsun? Sen seçmeninin senin maddi durumunu, fabrikalarını, evlatlarını yurtdışında okuttuğunu, düğünlerini Çırağanlar'da yaptığını bilmediğini mi sanıyorsun?


RTE’nin sıkıntısını giderecekse bir analiz uzmanı olarak açıklık geitreyim:

2000 yılındaki nüfus sayımında nüfus şişirildiği,

2002 yılında kayıtlı seçmen listelerinde mükerrer (tekrarlı, çift) kayıtlar olduğu ve bazı seçmenler birden fazla yerde oy kullandığı için,

2007 yılında adrese dayalı nüfus kayıt sistemi ile mükerrer kayıtlar temizlendiği ve

hala ülkenin bir kısmının nüfusu kayıt altına alınamadığı için

nüfus trendi azalan bir artış göstermiş gibi duruyor. Durumda bir terslik yok efendim nüfusumuzun azaldığı da yok, milleti aptal yerine koymaya çalışıp insanı çileden çıkarmayın!

 
Toplam blog
: 5
: 702
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1983 İstanbul doğumluyum. Üniversitede aldığım İstatistik eğitimi üzerine bir pazar araştırmaları fi..