Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '11

     
    Kategori
    Etkinlikler / Festivaller
     

    Galata Mevlevihanesi nihayet açılıyor

    Galata Mevlevihanesi nihayet açılıyor
     

    Galata Mevlevihanesi Müzesi


    Yolu düşen bilir Galata Mevlevihanesi Müzesini, İstiklal Caddesine Taksim Meydanı'ndan girdiğinizde caddenin sonuna doğru sağda tünel, solda ise Karaköy'e inen küçük daracık bir yol vardır, işte o yolun 15 metre ilerisinde solda görüverirsiniz Mevlevihane'yi. 

    İstiklal Caddesi'yle tanışıklığım aşağı yükarı 4 sene ya vardır ya da yoktur, bu süre zarfı içinde Galata Mevlevihane'si Müzesi'nin her yanından geçişimde kapalı oluşu içimi burkmadı değil, demir kapıdan içeri bakmakla yetiniyordum, içerde koskoca bir alan belli ki çok eski bir yapı ayrıca Şeyh Galip'in türbesi... 

    Galata Mevlevihanesi'yle ilgili merak ettiğim bir çok şey var, bu merakımı internette gidermek yerinde yerinde inceleme yapıp gidermeyi tercih ederim ve size müjdeyi veriyorum: MÜZE, RAMAZAN BAYRAMINDAN SONRA YANİ EYLÜL AYININ BAŞI GİBİ ZİYARETE AÇILACAKTIR, RESMİ AÇILIŞIN BAŞBAKAN TARAFINDAN YAPILMASI BEKLENİYOR. AYRICA HER PAZAR GÜNÜ SAAT 18:00'DE MUAMMER KARACA TİYATRO SALONU'NDA SEMAZEN GÖSTERİMİNİ İZLEYEBİLİRSİNİZ. Müze yönetimiyle anlaşılırsa Semazen gösterimleri tekrar Galata Mevlevihanesinde yapılacaktır, unutmayın Pazar günleri saat 18:00'de. Bir saat süren gösterim izleyiciyi büyülediği gibi insan ruhunu da dinlendiriyor. 

    Artık 4 senelik ayrılıktan sonra yeniden açılacak olan Galata Mevlevihanesi Müzesi siz değerli halkımızın ilgisiyle yeniden eski günlerine dönmeyi umut ediyor. Bu birlikteliğe ışık yakmak için Eylül'den sonra Galataya!.. 

     
    Toplam blog
    : 1
    : 630
    Kayıt tarihi
    : 20.06.11
     
     

    1990 yılının Ekim ayında Kars'ın Sarıkamış ilçesinin dağlık bir köyünde dünyaya gelir. 1999 yılın..