Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray : 1- Kardemir Karabükspor: 3. Terim şimdi kime kızacak?

Galatasaray : 1- Kardemir Karabükspor: 3. Terim şimdi kime kızacak?
 

Süper Lig’de 12. hafta bugün (16.11.12) oynanacak tek maçla , Galatasaray-Karabükspor maçıyla başladı. Galatasaray kendi sahasında Karabükspor'u konuk ederken uzun süredir sakat bulunan  iki Galatsaray’lı  Felipe Melo ve Hakan Balta  ilk 11'de forma giyme şansı buldular.
 
Takımlar:

 

Galatasaray: Muslera, Eboue, Cris, Dany, Hakan Balta, Hamit Altıntop (Dk. 61 Engin Baytar), Selçuk İnan, Melo (Dk. 70 Amrabat), Emre Çolak, Umut Bulut (Dk. 46 Elmander), Burak Yılmaz
Teknik Direktör : Fatih Terim
Kardemir Karabükspor: Tomic, Erdem Özgenç, Mabiala, Deumi, İshak Doğan, İlhan Parlak, Yiğit İncedemir, Birol Hikmet (Dk. 81 Hakan Söyler), Ahmet İlhan Özek, Lualua (Dk. 85 Cernat), Mehmet Yıldız (Dk. 72 Hamroun)
Teknik Direktör: (Michael Skibbe ayrıldı; yerine gelen  Mesut Bakkal ikinci maçına çıktı)

Goller: (3-1)
21.dak. Ahmet İlhan (Karabükspor ) . İlhan Parlak’ın ara pasıyla.
31.dak. Burak Yılmaz (Galatasaray) . Hamit’in  ara pasıyla.
34.dak. Mehmet Yıldız (Karabükspor) Lualua’nın attığı topa dokundu.
90.dak İlhan Parlak  (Karabükspor)

Değerlendirme:
Ligde 22 puanla (ve averajla) liderlik koltuğunda olan Galatasaray ,12 puanla 13.sırada ligde kalma mücadelesi veren Karabükspor  TTArena’daki karşılaşmasında, her halde Manchester city ile yapacağı çok önemli  maç öncesi galip gelmek için sahaya çıkıyordu. Ama ne yazık ki Galatasaray'ın oyuncularının Karabükspor maçı için milli takımın Danimarka’yla yaptığı maçtan yorgun geldikleri belliydi. Bazı futbolcuların ise maç eksiklikleri göze çarpıyordu.

-Galatasaray'da sakatlığı düzelen Johan Elmander ile  Kardemir Karabükpor maçında yeniden takımdaki yerini aldı. Ama Engin Baytar oynatılmadı.

-İki takım arasında daha önce yapılan  10 maçtan 5'ini Galatasaray, 1'ini Kardemir Karabükspor kazanmıştı, 4 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Diğer yandan Galatasaray  Kardemir Karabükspor ile ligde yaptığı son 4 maçtan ancak 1'ini kazanabildi. O bakımdan Karabükspor Galatsaray’a oldukça ters gelen bir takım sayılabilirdi. Baştan çok dikkatli etüt edilmesi gerekiyordu.

-Karabük karşısında Manchester United maçının provasını yapmayı düşünen Teknik Direktör Fatih Terim, bu nedenle bu maçta  tüm as futbolcularına yer vererek son durumlarını görmeyi tercih edeceği belliydi. Ama bunu gerçekleştiremedi.

-Sarı kırmızılılar, salı günü şampiyonlar ligi’nde oynayacağı hayati Manchester United maçı öncesi moral depolamak istiyordu ama bu (1-3) lük sonuçla oturup kara kara düşünmeleri gerekir.

-Galatasaray’da işler iyi gitmiyor. İşler iyi gitmeyince bu kez Sayın Fatih Terim sinirleniyor; sağa sola el hareketleri yapmaya başlıyor. Öyle insanlar her zaman kamuoyunun önündedirler. En ufak işaretleri, hareketleri insanların gözünden kaçmaz. Önemli olan sinirlenmek değil , çare bulmaktır. Bu durumuyla Fatih Terim ancak oyuncularına kızıyor ve “Çok güzel gol yemesini biliyoruz” diyor. Gol atmasını öğretecek olan da kendisi ve  antrenör arkadaşlarıdır. Niye takım derlenip toplanamıyor. Bunun bir soruşturulması yapılmalıdır.

- Görülüyor ki, Galatasaray’ın formasını giymek kolay ama onu Şampiyonluğa götürmek bu gidişle hiç de kolay değildir.

-Bu sonuçla Galatasaray taraftarı, T.Direktörü, Yöneticileri hemen herkes şok olmuştur. Ve bu takım düşme hattına yaklaşan Karabükspor’la bir türlü baş edememektedir. Zaten son zamanlarda Galatasaray’ın başı hep beladadır.

-Batı cephesinde aksayan bazı şeyler var. Bunları sorup soruşturacak akıllı adamlara ihtiyaç var. Yoksa Galatasaray avaraj takımı olur çıkar.
-Bence işe önce Melo’nun kulağını çekmekten başlamalı. Çünkü o adam vermesi gerekenin onda birini veremiyor.

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..