Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '13

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray : 6 – Gaziantep BB.: 5 : Galatasaray kaleci Ufuk’a dua etsin

Galatasaray : 6 – Gaziantep BB.: 5 : Galatasaray kaleci Ufuk’a dua etsin
 

ntvnspor.net


 Bu kez de Galatasaray Zıraat Kupası için sahaya çıktı (3.12.13, Salı). Arena’da maç belli ki çok soğuk hava şartlarında oynandı. Onun için de saha hiç de dolu değildi. Herkesin titrediği belliydi.

Tabii, böyle gün aşırı maça çıkarsanız; elbette futbolcular toptan bıkacaklardır. Bu yüzden Galatasaray’da bir doygunluk hali vardı.

Gerçi Mancini yine yapacağını yapmış, çok başka , alaturka bir takım ortaya çıkarmıştı. Bu takımda yıldızlar yoktu. Daha çok  yedekte bekleyen genç elemanlar yer alıyordu takımda.

Onların da bu fırsat ellerine geçmişken, kendilerini göstermesi gerekmez miydi? Hiç de öyle olmadı. Galatasaray’ın genel  havasına onlar da uydular ve oynamayı seçtiler.

Takımlar:

Galatasaray : Ufuk Ceylan, Gökhan Zan, Ceyhun Gülselam, Aydın Yılmaz, Dany, Bruma, Hakan Balta, Yekta Kurtuluş, Engin Baytar, Emre Çolak ve Amrabat.

Teknik Direktör: Roberto Mancini

Gaziantep Büyük Belediyespor :  Onur, Cihan Can, Ali, Kenan, Ramazan, Deumi, Sinan, Serdar, Ferdi, Erkam, İsa

Teknik Direktör: Hasan Özer

Goller:
22.dk. Engin  (Galatasaray : 1 – Gaziantep BBS : 0)

35.dk. Amrabat  Galatasaray : 2 – Gaziantep BBS : 0)

(Birinci Devre bu sonuçla bitti..)

61.dk. Ufuk’tan gelen topu Sinan kaleye gönderdi.(Galatasaray : 2 – Gaziantep BBS : 1)
84.dk. G.Antep BBS’lu Serdar’ın golüyle maça denge geldi. (Galatasaray : 2 – Gaziantep BBS : 2)

Değerlendirme:
Elbette takımlar bu Kupa maçlarına da çıkmaya ve futbol oynamaya mecburlar. Çünkü para kazanacaklar.  Ama maçların böyle üst üste gelmesi, ister istemez futbolcuları da, seyircileri de bıktırıyor.
Bir çok Galatasaray’lı maçı izlemek için TT Arena’ya gelmiş bile olsalar; sonuçtaki futbolden hiç de hoşnut kalmadıkları belliydi ve zaman zaman takımlarını yuhaladılar da…
Böyle zehir zıkkım bir havada maç seyretmek, takımlarını alkışlamak doğrusu kolay değildi ama Galatasaray taraftarları onu yalnız bırakmamışlardı.

Aslında maçta üstünlük sağlayan bir taraf yoktu. Tarafsız bir gözle belki de G.antep BBS çok daha diri gözüküyordu. Ama Galatasaray saha ve seyirci avantajını da kullanarak başlangıçta durumu 2-0’a getirdi.
Ondan sonra da iyice ipe un sermeye başladılar.  İkinci golden sonra gol şansı bulan Danny , kalenin içinden topu dışarı attı. Galatasaray’lılar çok dizlerini dövdüler. Elbette bir o kadar da küfrettiler.

G.antep BBS oyuncuları maçın sonuna kadar top kovaladılar; maçı almak isteyen takım hüviyeti gösterdiler. Ve Galatasaray’ın iki golünden sonra da umutsuzluğa kapılmadılar ve sonunda iki gol de onlar attılar.

Uzatmalarda , maçın sonuna doğru Mancine takıma takviye olarak Umut’u, Sabri’yi aldıysa da durum değişmedi. Ve maçın normal süresi, uzatmalarla birlikte (2-2) sonuçlandı . Ondan sonra penaltılara geçildi. Maçta en iyi en diri gözüken Galatasaray kalecisi burada da başarılı oldu ve Galatasaray genç kaleci Ufuk sayesinde galip geldi ve bir üst tura atlamış oldu.
Galatasaray yatsın kalksın Kaleci Ufuk’a dua etsin.

Bence, Mancini bundan sonraki maçlarda Muslera gelince  kadar, Erhan’a değil, Ufuk7a öncelik vermelidir.

Bu arada, Galatsaray’lı seyircilerin yeniden “İmparator Fatih terim” diye uzun süre tezahürat yaptığını unutmayalım.

Öyle de olmuyor, böyle de… Bakalım G.saray Yönetim Kurulu kendisine ne kadar zamana kadar ömür biçti? Göreceğiz…

Galatasaray'da penaltıları Emre Çolak, Ceyhun Gülselam, Gökhan Zan, Yekta Kurtuluş, Bruma atarak,  penaltı vuruşlarını gole çevirirken Umut Bulut, Dany Nounkeu ve Sabri Sarıoğlu’nun  penaltı vuruşları gol olmadı..

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un penaltı vuruşlarında ise Abdullah Halman, Vedat Budak, Ramazan Altıntepe, Serdar Deliktaş, Erkam Reşmen’in penaltı vuruşları gol oldu.. Ferdi Coşkun, Sinan Özkan, Cihan Can, İsa Akgöl penaltı vuruşları ise kaleci Ufuk Ceylan'da kaldı.

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..