Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '09

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray - Leverkusen

Galatasaray yedekleriyle çıktığı maçı kaybetti. Fakat yedek ve genç oyuncuları görmek açısından çok iyi bir maç oldu. Büyük umutlarla sağ bekte yaşanan sıkıntıları gidermek amacıyla ciddi bir para karşılığında alınan Serkan Kurtuluş bu maçta her ne kadar kendine güven açısından daha olumlu görünsede teknik açıdan vasat'ı geçemedi. Sürekli Meiraya yakın oynamaya çalışan ve yerini sık sık kaçıran Serkan bu bağlamda pek faydalı olamadı. Serkan'ın bir Anadolu takımına kiraya verilerek yetişmesinin daha doğru olacağı kanısındayım.

Servet, Emre Güngör ve sakatlık dolayısıyla 15. dakika'da sahayı terk eden E.Aşık'ın eksikliğinden dolayı stoper daha doğrusu tüm defans hattında çok ciddi problemler yaşandı.Maç boyunca ara toplarda sürekli hatta yapan defans, yan toplarda biraz daha iyiydi.

Değinilmesi gerekilen en önemli noktalar ise: Galatasaraylı oyuncuların hazırlık maçı olmasına rağmen sürekli hakeme itiraz etmeleri. Çok şık duran bayan yan hakemlerin sürekli yanlış ofsayftlar kaldırması, ve Galatasaraylı oyuncuların sürekli topları kaleciye geri pas yapması.

As oyuncularıyla tek pas yaparak oyun kuran Galatasaray'ın yedekler
topu ileriye şişirmekten başka birşey yapamamaları beni birazcık şaşırttı. Ama yinede beraber oynamayan bu oyuncu topluluğu Leverkusen gibi kaliteli bir takımın as oyuncularına karşı ayakta durmayı hatta daha fazlasını başardıkları için onları tebrik etmek gerekli.

Skibbe, genç oyuncuları mutlak suretle Galatasaray'a kazandırmalı. Gençlere önem vermesiyle tanınan Skibbe Galatasarayda bu özelliğinden birazcık uzak duruyor gibi. Bu maçı kaybetmenin hem kendimizi görmek açısından hemde finalde Bursaspor gibi sadece sakatlamak için oynayan bir takımla maç yapmayacağımıza sevinmemiz gerekli.

Bir sonraki Werder Bremen maçında ciddi bir takım'ın içine bir iki genç oyuncu sokarak takımı lige hazırlamak gerektiğini düşünüyorum.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 42
: 2128
Kayıt tarihi
: 21.05.08
 
 

1982 Ankara doğumluyum. Üniversite eğitimimi yurtdışında tamamladıktan sonra bir süre yurtdışında..