Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '13

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray: 1 - Çaykur Rizespor: 1. Fırtınadan sonra…

Galatasaray: 1 -  Çaykur Rizespor: 1. Fırtınadan sonra…
 

habercity.com


 Süper Lig'in 6. haftasında,  Galatasaray Çaykur Rizespor'u konuk etti. TT Arena'da 19:00'da başlayan maçta her iki takımın taraftarları da heyecanlıydı.

Galatasaray bütün hafta boyunca allak bullak olmuş. Teknik Direktör Fatih Terim'in istifasından sonra diğer yardımcı  teknik adamlar Haşan Şaş ve Ümit Davala'nın da istifası söz konusu olmuştu. Bu durumda Takımın başında kimin çikacağı sıkıntılı bir soruydu. Nihayet bu görevi Taffarel kabul etti.

Takımlar :
Galatasaray:
Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Dany, Hakan Balta, Selçuk İnan, Engin Baytar, Bruma, Sneijder (Dk. 34 Amrabat-Dk. 76 Yekta Kurtuluş), Burak Yılmaz (Dk. 84 Umut Bulut), Drogba.
Teknik Direktör: Claudio Taffarel.

Çaykur Rizespor: Serkan Kırıntılı, Koray Altınay, Viera, Sezer Özmen, Ali Adnan, Tevfik Köse, Kıvanç Karakaş (Dk. 88 Kağan Söylemezgiller), Sylvestre, Sercan Kaya (Dk. 85 Hurşut Meriç), Cernat (Dk. 46 Cenk Ahmet Alkılıç), Kweuke
Teknik Direktör : Rıza Çalımbay.

Goller ;
18 dk.  Bruma' nın pasıyla  Engin çok güzel bir şutla  Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi .(Galatasaray:1 Ç.Rizespor :0)

 (Birinci Devre bu sonuçla bitti.)

55. dk. Tevfik kafayla  Rizespor’un  golünü  attı. .(Galatasaray:1 Ç.Rizespor :1)


Değerlendirme:

Bilindiği gibi , Teknik Direktör  Fatih Terim takımın başından alındığından sonra , onunla birlikte gelen, onun antrenman ekibinde bulunan  teknik yardımcıları  Hasan şaş ve Ümit Davala’da Fatih Terim’le birlikte takımdan ayrılacaklarını beyan etmişlerdi. Bunun üzerine Rizespor maçında takımın başında Claudio Taffarel’in TeknikDirektör olarak görevlendirilmesi kararlaştırıldı. Böyle de oldu.

Fakat maç yine (1-1) beraberlikle sonuçlandı. Oysa bu beraberlikler Galatasaray gibi başa oynayan bir takım için hiç de arzu edilen bir sonuç değildir. Beraberlikler devam ediyor. Galatasaray  durmadan puan  kaybediyor.

Taffarel maçtan sonra Basın Toplantısı yapıp, takımın genel durumu için açıklamalar yaptı ama bu açıklamalar taraftarın beklediği açıklamalar değildi. Şimdi herkes yeni Hoca’yı bekliyor ama Avrupa’lı hocalar da çok para istiyorlar, havalar da uçuyorlar.

Bana göre Yöneticiler  Mustafa  Denizli ile anlaşsınlar.  Fatih Terim’den sonra en iyi  seçenek Denizli’ dir. Hiç vakit kaybetmesinler.

Maçta konuşulan konular hemen hemen aynı.
Galatasaray, dünya kadar gol kaçırdı . Bunların çoğu yine Burak Yılmaz ve yeni gelen ümit Bruma tarafından kaçırıldı. Hele hele Burak’ın kaçırdığı goller , inanılmazdı…

Selçuk İnan’ın iki sarı kart alıp, sonunda (73.dk.da)  tribünlere yollanması ve takımını 10 kişi bırakması, Selçuk gibi bir futbolcu için inanılmaz bir zayıflıktı.

 Selçuk bunu niçin yapıyor?  Bazı şeylere kızıyor mu, yoksa hala sakatlığı devam ediyor, zorla oynatıldığı için bir an önce kendisini saha dışına attırmak mı istiyor? Bu meçhul… Bunun nedenlerini teknik ekibin bilmesi gerekir… Ama , tabii  Teknik Ekip diye bir şey kaldıysa.

Bu yüzden ,  Galatsaray  Süper Ligin 7. haftasında Akhisar Belediyespor ile Akhisar’ın kendi sahasında oynanacak maçta, Beşiktaş karşısında gördüğü kırmızı kart nedeniyle 2 maç ceza alan Melo'dan başka, Selçuk İnan'dan da yoksun olarak oynayacak. Bu yapılacak iş mi?.

Galatasaray böylece  son altı maçından sadece ikisinde galibiyet kazandı, diğerlerinde tekledi (6-4) . Bunlar , Galatasaray taraftarlarının beklediği sonuçlar değil. Galatasaray hala yerinde sayıyor.

Şimdi herkesin sorduğu bir soru var: Fatih Terim, bu maça geldi mi ve maçı izledi mi? Siz ne dersiniz?

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..