Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '13

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray :1 -Real Madrid : 6 . Rezalet !

Galatasaray :1 -Real Madrid : 6 . Rezalet !
 

 Oysa Galatasaray’lılar ne kadar hevesli, ne kadar hazırlıklıydılar. Tribünlerde Galatasaray ve Real Madrid için ne güzel kareografiler hazırlamışlardı. Oysa sonuç , büyük bir hüsran oldu ve herkes sahadan boynu bükük ayrıldı.

Denebilir ki, Galatasaray’ın Süper Lig’deki başarısızlığı Şampiyonlar Lig’inde de sürüyor. Sonuç hem Galatasaray, hem de Fatih Terim için fecaat oldu.

GALATASARAY: Muslera - Chedjou - Dany - Riera - Eboue - Melo - Selçuk - Engin(Dk. 62 Bruma) - Sneijder - Drogba(Dk. 46 Amrabat) – Burak
Teknik Direktör : Fatih Terim

REAL MADRID: Casillas(Dk. 15 Diego Lopez), Carvajal, Ramos, Pepe, Arbeloa, Khedira, Modric(Dk. 72 Illaramendi), Isco(Dk. 64 Bale), Di Maria, Ronaldo, Benzema.
Teknik Direktör: Calo Ancelotti

Goller :
33.dk. 33: Isco, Eboue ceza sahası içinde kesemeyince topu filelere gönderdi (0-1)
54. dk. 54: Benzema Muslera ile karşı karşıya kaldı ve acımadı  golünü attı (0-2).
62.dk. Cristiano Ronaldo karambolde topu filelere gönderdi (0-3).
65.dk. Ronaldo bir kez daha kalemizi buldu ve farkı 4'e çıkardı (0-4)
80.dk. Benzema, Ronaldo'nun pasıyla takımının 5. golüne imza attı (5-0).
84.dk. 84. Umut Bulut Arena'da sarı kırmızılıların tek golünü attı (1-5).
90. dk. 90: Cristiano Ronaldo maçtaki 3. golüne imza attı  (1-6).

Değerlendirme:

Büyük maç  Galatasaray’lı taraftarların tribünlerde hazırladığı çok güzel görüntüler ve  Galatasaray'ın vuruşu ile başladı.

15.dk. da  sakat olduğu için uzun süredir Real Madrit takımında yer almayan fakat bu kez ilk 11’de sahaya çıkan Kaleci Casillas yeniden sakatlanarak yerini Diego Lopez'e bıraktı.

İlk yarıda tek gol oldu. 33.dk.da  Eboue ceza sahası içinde kesemeyince R.Madrit’li  Isco, topu filelerimize gönderdi (0-1).

İlk yarının sonunda sakatlanarak kenara gelen Drogba oyunu bıraktı. Oyuncunun ikinci devrenin başında yerini Amrabat'a aldı.

İkinci Devre’de goller yağmur gibi yağdı.

Niye böyle oluyor?

Galatasaray takımı çabuk yoruluyor ve oyundan düşüyor.  Yaşlı oyuncular  oyunun temposunu yavaşlatıyor.

Galatasaray’da başlangıçta belki evet, ama genelde takım oyunu göremedik. Çok top kaybettik  ve rakibimizden top sökemedik.

Savunma çok zayıf kaldı ayrıca ileriye de top gönderemediler.

Takım teşkili de yanlıştı. Bu takımda (3-2)’lik maçta olduğu gibi yine takımda Sabri yer almalıydı.. Sabri  büyük maçların insanı olduğunu her zaman göstermiştir.

Takımda , Eboue , Melo , Engin yavaş kaldılar. Ayrıca takımda başlangıçta Umut niçin yoktu?  Burak Solaçığa niçin itilmişti? Bunlar anlaşılmaz tavırlardı.

Şimdi , Fatih Terim’in baş parmağı başkasını gösterirken, diğer parmakları hep kendisini gösteriyor.

Takım futbolunu en yeni baştan öğrenmemiz gerekir. Takıma büyük isimler değil, gerçekten futbol oynayan isimler alınmalıdır.  Yoksa büyük isimler, bu maçta da gördüğümüz gibi bizi her zaman yalnız bırakabilirler.

Bu maçtan çıkarılacak acı bir ders var mı? Bence çok ders var. Ama o dersleri görüp anlamak ve doğru yorumlamak gerekir. Yoksa böyle Galatasaray’ın gidişi gidiş değil.

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..