Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray, Burak Yılmaz’la güldü! (Manchester United’ın sadece adı vardı!)

Galatasaray, Burak Yılmaz’la güldü!  (Manchester United’ın sadece adı vardı!)
 

Galatasaray, ayağına gelen fırsatı iyi kullandı.

Galatasaray’ın karşısında Manchester United vardı, ama sahadaki onbir, sıradan bir takım görüntüsündeydi. O onbir, maçı kazanmak gibi bir düşünce içinde değildi. Manchester United’ın benimsediği oyun, tam da Galatasaray’ın istediği/ beklediği bir oyun tarzı. Beraberlik yeter gibi havada oynama, Galatasaray’ın işini kolaylaştırıyordu.

Spor Toto Süper Lig’de son iki maçta, özellikle Karabük karşısında bocalayan Galatasaray, Manchester United’ı nasıl yendi?

Değişen neydi?

Sorularda hep Karabük maçı ölçüt alınıyordu.

Oysa değişen Galatasaray’ın oyunundan çok, Manchester United onbirinin kazanma gibi bir düşüncesinin olmamasıydı. Puan gereksinimi olsaydı, Manchester United böyle bir onbirle oynar mıydı?

Sorunun yanıtı bir yana, önemli olan Galatasaray’ın kazanmasıydı. Galatasaray, bir yandan Avrupa’da kalmayı garantiledi, öte yandan ülke puanına katkıda bulundu. Galatasaray, bu yönüyle bakıldığında başarılıdır.

*****

Her maçın havası başkadır. Bu maçın havası da, Galatasaray açısından çok farklıydı. Manchester United’ın sahada sadece adının olması önemli değildi.

Galatasaray, puan yitirdiği maçlarda da puan alacak bir oyun oynamıştı. Puan yitirilen maçlara bakıldığında, birincilik demek zor da, ikincilik çoktan garantilenmiş olmalıydı.

Galatasaray nasıl oynadı?

Galatasaray’da bekler, özellikle Riera da ataklara katılınca, Galatasaray daha da etkili oldu. Önceki maçlarda, sahada gezinen Amrabat, oldukça hareketliydi. Top kayıpları, savunmada açık vermeler, korkulduğu gibi olmadı.

Semih, yerinde müdahaleler yaptı.

Galatasaray, oyunu dilediği gibi yönlerdi.

Noktayı Burak Yılmaz koydu.

Ayakla gol atmasına alıştığımız Burak Yılmaz, artık kafasını da kullanıyor. Bir de, fırsat yaratmak için, kendini yere atmasa... Nasıl ki, kafayla gol atmasını öğrendi, aldatmaya yönelik atmamayı da zamanla öğrenir.

*****

Galatasaray, aldığı bu 3 puanla Avrupa yolunda gidiyor.

Ama hangi yol?

UEFA Avrupa Ligi mi yolu mu Şampiyonlar Ligi yolu mu?

Galatasaray, Avrupa’da kaldı, ama gruptan çıkma umudu son maçlara kaldı. Son maç Braga maçı. O Braga ki, son maçını kazansa bile, 6 puanda kalacak, evine dönecek. Braga’nın Avrupa’ya veda etmesi, bir bakıma Galatasaray’ın işini kolaylaştırdı. Çünkü umudu olmayan bir takımla, gruptan çıkmak isteyen takım oynayacak.

Bilmeliyiz ki, gruptan çıkmayı sadece Braga maçı belirlemeyecek. O zaman sorallım: Galatasaray, neler olursa  gruptan çıkar?

Galatasaray Braga’ya, Cluj da Manchester United'a yenilirse...

Galatasaray Braga ile Cluj da Manchester United ile berabere kalırsa...

Galatasaray, Braga'yı, Cluj da Manchester United'ı yenerse...


Ya en kötü olasılık?

Cluj’un yenmesi durumunda, Galatasaray’ın yenilmesi ya da berabere kalması...

Demek ki, en kötü olaslık, UEFA Avrupa Kupası'nda yola devam...

http://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutc@ttmail.com



 

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..