Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '14

 
Kategori
Basketbol
 

Galatasaray (Erkek Basketbol) Son Durum

             Şu anda takımın sponsoru olmadığı için başlıkta da yazamadım. Galatasaray’ın durumu 2012 yazında Beşiktaş’ın yaşadığı durumla benzerlikler gösteriyor. Galatasaray 2013/14 sezonunda kupa kaldıramasa da sonuçlara bakarsak tatmin edici bir sezon geçirdi ve ligi finalist olarak tamamlayarak yeni sezonda da Euroleague’de mücadele etmeye hak kazandı.

                Sezon bitmeden önce Furkan Aldemir’le sözleşme yenilendi, Arroyo ve Erceg’in de kulüpte kalacağı öğrenildi. Dış transferde biraz geç kalan Galatasaray daha sonra Pocius-Micov-Aradori’yi İstanbul’a getirdi ama oyuncularla sadece ön protokol yapıldı. Yerli transferinde ise Kerem Gönlüm’le resmi sözleşme imzalandı.

                Temmuz ayının sonu itibariyle işler karıştı, bütçede küçülmeye gideceğini açıklayan Galatasaray kadroyla ilgili resmi açıklamada bulunmadı, buradan sonra benim yazacaklarım da sadece spekülasyona dayalı haberlerin yorumlanması olacak…

               

 

Yerliler

 

        Takım kaptanı Ender Arslan ve Cenk Akyol’un sözleşme uzatma konusunda Galatasaray’la anlaşamadığı ve takımdan ayrıldıkları söyleniyor. Ender Arslan Darüşşaka Doğuş’la, Cenk Akyol ise Anadolu Efes’le sözleşme görüşmelerinde, bu transferlerin birkaç gün içinde açıklanacağı söyleniyor. Ergin Ataman’ın fazla süre vermediği Göksenin Köksal’ın Doğuş yolunda olduğu yazılmıştı geçen ay ama başka gelişme yok. Yerli oyunculardan Sinan Güler’in ‘feda’ dediği ve indirimi kabul ettiği yazıldı. Furkan Aldemir’in de kulüpte kalacağı bilgisi var.  Kerem Gönlüm de kadroya dahil oldu.

                Altyapıda ise iki isim ön plana çıkıyor. U18 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye ile şampiyonluk yaşayan Ege Arar takımın birinci opsiyonu olmayacak ama gelecek sezon zaman zaman kadroda yer bulabilir. Geçen sezon lisans sorunu yaşayan Kristijan Nikolov Avrupa’nın en potansiyelli oyuncularından biri olarak gösteriliyor, onun durumuyla ilgili de bir açıklama yok, hala oynamayacak gibi.

 

               

Yabancılar

 

           Carlos Arroyo-Zoran Erceg kulüpte kaldılar ama ikisinin performansı açısından şüpheliyim. Malum iki oyuncu (özellikle Arroyo) maddi konularda ‘çok hassas’ ve takımın lideri Arroyo’nun geçen sezon ödeme sıkıntısı yaşandığı dönemde nasıl oynamadığını, takım arkadaşlarına ve koçuna ihanet etme derecesine geldiğini gördük. Arroyo’nun Beşiktaş’ta da sözleşmeli olduğu halde oynamamayı tercih ettiğini biliyoruz.

                Galatasaray için pivot transferinde birçok oyuncunun ismi geçti ama Nathan Jawai Avustralya Milli Takımı’na çağrılıp Galatasaray’da oynamak istediğini açıklayınca pivot transferi rafa kalktı. Jawai’nin Ataman sistemine uygun olmadığı ortada ama sağlıklı olması durumunda muhtemelen takıma katılacak.

                Gard transferinde adı geçen Nolan Smith’in adı hiçbir şekilde anılmıyor, daha önce 1+1 yıllık sözleşme imzalandığı bile yazılmıştı ama şu anda hiçbir söylenti yok. Pietro Aradori-Martynas Pocius-Vladimir Micov Galatasaray’la anlaştılar, oyuncularla ön protokol imzalandı, oyuncuların sözleşmelerden cayma hakkı yok ama Galatasaray resmi sözleşme imzalamadan oyuncuları geri gönderebilir.

 

                Galatasaray Yönetimi’nden günlerdir açıklama gelmiyor ve hazırlıkların başlamasına bir aydan kısa bir süre kala büyük bir kaos hakim. Türkiye Basketbol Federasyonu’yla sorunlar yaşayan Galatasaray’ın ceza alıp almayacağı ve lige katılıp katılmayacağı da belirsiz, maçların gelecek sezon nerede oynanacağı da belirsiz. Sponsor adaylarının da bu durumların netleşmesini beklediğini düşünüyorum, gelişmeleri takip ediyorum…

 

 

 

sahinarif88@hotmail.com

 

twitter: @arifsahin1

 

www.abcspor.com

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..