Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '12

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray- Fenerbahçe Derbisi

 

Sonucu merakla beklenen Galatasaray- Fenerbahçe derbisi sarı- kırmızılıların 2-1’lik galibiyetiyle sonuçlandı. Cim Bom böylece ligde ilk devrenin bitimine bir hafta kala en yakın rakibine beş puan fark atmış oldu.

Maça iki takım da klasik on birleri ve klasik dizilişleri ile çıktılar. Karşılaşmaya Galatasaray daha iyi başladı. Fenerbahçe rakibinin top yapmasını engelleyemedi ve Galatasaray’ın pas yapmasına izin verdi. Bu baskı da sarı- kırmızılıların 10.dakikada 1-0 öne geçmesini sağladı.

Golü atan ise bir Fenerbahçeliydi. Riera’nın ceza sahasına çok güzel kestiği topta Bekir yükselip bir santrafor gibi kafayı vurdu ve Galatasaray’ı 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra Fenerbahçe daha çok ileri çıkmaya ve oyunda dengeyi kurmaya başladı. Sarı- lacivertliler özellikle Riera’nın savunduğu kanattan gelmeye özen gösteriyorlardı.

Galatasaray ise anlamsız bir şekilde bozulmaya başladı. Sonuçta sarı- lacivertliler Hasan Ali’nin güzel vuruşuyla beraberliği yakaladı.

Beraberlik golünden sonra Galatasaray yeniden hareketlendi. Ancak bu hareketlenme rakibini boğma anlamında olmadı. Zaten iki takım da maç boyunca çok iyi değillerdi. Fakat Galatasaray 36.dakikada Selçuk’un kullandığı frikikle 2-1 öne geçti. Bu golde kaleci Volkan hatalıydı. Çünkü Selçuk vurmadan barajın olduğu sol tarafa doğru gitti. Selçuk da topu sağ köşeye vurunca gol kaçınılmaz oldu.

İkinci yarı da ilk yarının benzeri şeklinde geçti. Sahada mücadele vardı ama iki takımda iyi futbol ortaya koyamadı. Bununla birlikte Galatasaray gözle görülür bir şekilde Fenerbahçe’den daha iyiydi. Sarı- kırmızılılar skora oynuyorlardı ve bir derbi maçında bundan dolayı asla suçlanamazlardı. Çünkü geçmiş, sarı- kırmızılıların iyi oynayıp kaybettiği Fenerbahçe maçlarıyla doluydu.

Fatih Terim 64.dakikada Umut’u çıkarıp Yekta’yı oyuna aldı. Fatih Terim böylece orta sahada daha kalabalık olup Fenerbahçe ataklarını kesmeyi ve oyunda üstünlüğü sağlamayı amaçlarken Galatasaray da 4-5-1’e dönüyordu.

Aykut Kocaman ise Cristian- Sezer, Caner- Krasiç ve sakatlıktan dolayı Kuyt- Stoch değişikliklerini yaptı. Yani her zamanki klasik değişikliklerini yaptı ve sisteme dokunmadı. Sadece oyuncuları değiştirerek sonuca gitmeyi düşündü. Oysa Fatih Terim’in yaptığı gibi sistemsel değişiklikler de yapması gerekiyordu.

Sonuçta oyuna ağırlığını koyan Galatasaray maçı 2-1 kazanmayı başardı. Sarı- kırmızılılar belki çok iyi oynamadılar ama rakiplerinden daha iyi mücadele ettiler. Özellikle Eboue, Hamit, Amrabat ve Melo gecenin iyi isimlerindendi. Ancak Melo’nun iki kritik top kaptırdığını da belirtelim. Melo’yu ceza sahasından çıkardığı toplar ve rakiplerine bulaşmadan sadece top oynamayı düşündüğü için beğendim. Buradan anlaşılıyor ki, Fatih Terim futbolcularını kart konusunda uyarmış. Futbolcular da bunun bilincinde olarak maçta gerginliğe neden olabilecek davranışlarda bulunmadılar. Bu konuda Fenerbahçeli futbolcuları da kutlamak gerekiyor.

Fenerbahçe ise hiçbir şey oynamadı. Sow, stoperler, özellikle de Dany tarafından etkisiz hale getirildi. Caner ve Kuyt bir şeyler yapmaya çalıştılar. Cristian yokları oynadı. Özetle sarı- lacivertliler Alex’li sistemi Alex’siz oynadıkları bir maçı daha kaybettiler.

Halis Özkahya düşündüğümden çok daha iyi bir maç yönetti. Kartlarına erken başvurarak futbolculara gözdağı verdi. Böylece olası sertliklerin önü kesilmiş oldu. Gösterdiği kartlar doğruydu. Meireles etkisiz olduğu gecede sarı kartı olmasına rağmen anlamsızca rakibine faul yaptı ve ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. 82.dakikadaki bu kırmızı karttan sonra Fenerbahçe oyundan iyice düştü.

Galatasaray haftaya Trabzonspor ile devrenin son maçını onayacak. Yani sarı- kırmızılıları yine zor bir maç bekliyor. Ligin devre arasında ise transferler gündeme gelecek. Galatasaray’ın bazı mevkilerde transfere ihtiyacı var. Takviye edilmiş Galatasaray ikinci yarı ligi forse edebilir.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..