Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '09

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray, Fenerbahçe ve Gümüş...

Galatasaray, Fenerbahçe ve Gümüş...
 

Yeni bir Galatasaray-Fenerbahçe derbisi geldi çattı. Ancak bu sefer durum biraz daha farklı. İki dev takımımız adeta üçüncülük dördüncülük maçına çıkacak. Ancak bir gerçek var ki, hem Galatasaray hem de Fenerbahçe, hangi sırada ve hangi durumda olurlarsa olsunlar, her zaman çok çekişmeli ve ilgiyi hak eden maçlara imza atmışlardır.

Bu yazıyı bana yazdıran en önemli unsura gelirsek. Bizim için vazgeçilmez ve büyük önem taşıyan bu maç, acaba yabancılar için ne kadar önem taşıyor? Bu soruyu soruyorum, çünkü maalesef ülkemizde, Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin dünyanın 1 numarası olduğuna inananlar var.
Bugün, Barcelona - Real Madrid maçını yaklaşık 1 milyar insanın takip ettiğini, İnter - Milan maçlarında ülkelerin televizyon başına kilitlendiklerini düşünürsek, River - Boca maçlarının yayın hakları için büyük çekişmeler gerçekleşirken, yayınlanmayan Rangers - Celtic maçlarını internetten takip eden büyük bir çoğunluk varken, Gümüş dizisi tadında, yalnızca Ortadoğu'da ilgi çeken bir maç nasıl dünyanın 1 numarası olabilir ? Tekrar söylüyorum, bizim için çok önemlidir tabiiki bu derbi, hatta biraz daha milliyetçi bir yaklaşımla, bir İngiliz bizim derbimizle ilgilense ne olur, ilgilenmese ne olur... Hiç fark etmez. Ancak bu kadar büyük abartının da futbol gelişimimizi engellediği düşüncesindeyim. Hepimiz, Gümüş dizisinin dünyanın 1 numarası olmadığını biliyorsak, şapkamızı önümüze alıp derbimizi de objektif olarak değerlendirmeliyiz. Dizi ve derbinin aynı satırlarda yer alması oldukça komik bir düz mantık olabilir ancak dünya sıralamasını kafamızdan yapıyor olmamız kadar çocukça olamaz sanıyorum ki...

 
Toplam blog
: 13
: 932
Kayıt tarihi
: 16.08.08
 
 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Biyoloji Bölümü mezunuyum. Geçtiğimiz yıl, Eskişehirpor maçlarının ..