Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '11

 
Kategori
Spor
 

Galatasaray, Türk Telekom Arena...

Galatasaray, Türk Telekom Arena...
 

Bakalım Galatasaray'a Uğur Getirecek mi?!..


21.12..2010 târihli Güneş Gazetesi'nden kestiğim kupürün manşetinde; ''Aslan bu Arena'da maça 1-0 önde başlar'' yazılı idi.
Bir zamanlar Avrupa'yı titreten Galatasaray'ın, bu seneki düştüğü içler acısı durum'la bağlantı kurarak bu yazıyı yazmak için, bu kupürü kesmiştim... 

Stad mükemmel, tek kelime ile harika görünüyor. Anacak, maçlar bu ARENA'da oynanmaya başlayınca, Aslan oyuna nasıl 1-0 önde (!) başlıyacak anlıyamadım! 

Maçları rakip takımlarla, stad mı oynıyacak yoksa futbolcular mı?
Eğer futbolcular oynıyacaksa, üstelik 1.devre'deki oyun anlayışı ile çıkılacaksa bu muhteşem stad'a, o zaman ''yandı gülüm keten helva!'' 

Futbol'la çok ilgili olmamama rağmen; Fâtih Terim ve Hakan Şükür dönemlerinde, zaman zaman da olsa futbol'la, özellikle de Galatasaray'la biraz daha fazla ilgilenirdim... 

Bu yılki Galatasaray'ın 1.devre sergilediği oyun şekli devam eder'se, işi hayli zor. Eğer 2.devre'nin başlarında, toparlanıp, eski Galatasaray hüviyetine bürünemezse şâyet, ''Aslan bu Arena'da, maçlara 1-0 önde değil, 1-0 geriden de başlıyabilir.'' Bir düşünün; ulaşım problemi va daha birçok eksikliği olan; 1.devre'deki problemleri de devam eden bir Galatasaray'ı seyr'etmeye, bu stad'a, seyircilerin gelmesi hayli zor olur. Seyircisiz, ''Bu Arena''ya her çıkışında Galatasaray maçlara; 1-0 önde değil, 1-0 yenik çıkacak belki de!.. 

Galatasaray'da futbolcuların hâlet-i rûhiyyeleri bozuk. (gibi geliyor bana) Yoksa, gördüğüm kadarı ile futbolcuların hepsi iyi futbolcu. Onları; maçtan evel, maç ân'ında ve maçtan sonra, hâlet-i rûh'iyyelerini moralman en üst düzeye çekecek, çalışmalar yapılmalı mutlaka. Hem de âcilen!.. Hattâ bugüne kadar bu, mutlaka yapılmış olmalı'ydı. 

Bu muhteşem stad'ın Galatasaray'a, Galatasaray'lı futbolculara ve Galatasaray Seyircisine uğur getirip-getirmeyeceğini 2. yarıda hep birlikte göreceğiz. 

Ama öyle zann'ediyorum ki; futbolcular, böyle bir stad'a gelmenin hakkını vermek için, 1. devre'den daha fazla gayret göstereceklerini düşünüyorum. Gösterirlerse kendileri, takımları ve seyirciler kazançlı çıkacak. 

Tabii ki iyi bir Galatasaray'la, Tük futbolu da kazanacak. Yalnız, bu muhteşem stad Türk Futboluna ve Galatasaray'a prestij kazandıracağı kesin. 

Bakalım neler olacak, hayırlısı!.. 

Sağlık ve Muhabbetle 

2011.01.10, pazartesi
Bektaş Azizoğlu
İSTANBUL 

bektas_azizoglu@hotmail.com 

 

 
Toplam blog
: 344
: 580
Kayıt tarihi
: 24.11.07
 
 

İlkokul'u Düzce'nin Gölyaka İlçesi, Açmaköy'ünde bitirdikten sonra, Ortaokul'u Gölyaka'da okuyup,..