Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '10

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray 1-2 Antalyaspor

Galatasaray 1-2 Antalyaspor
 

Maça damga vuran pankart...


Galatasaray, kötü geçirdiği sezonun taraftarına veda maçında yine vefakar taraftarını üzdü.

Futbol adına anlatılacak çok şey yok sanırım. Tatsız bir maçtı. Futbol adına zevk almadığım, "Bir an önce bitsin." dediğim bir karşılaşma izledim. Eminim ki birçok futbolsever benimle aynı görüştedir.

Sami Yen'e veda maçı olduğu için taraftar bu maça ilgi göstermişti. Emre Aşık'ı da uğurlayacaktı taraftarlar. Galibiyet bekliyordu takımından herkes. En azından mücadele. Maçtaki 3 golün de Antalyasporlu futbolcular tarafından atmasını beklemiyordu kimse.

Maçın ilk yarısı keyifsizdi. Tempo çok düşüktü. Antalyaspor'un bir atağı olmuştu, Aykut direğin dibinden topu çıkarmayı başarmıştı. Jo'nun iptal edilen bir golü vardı. Bence iptal kararı doğruydu. Onun dışında pozisyon hatırlamıyorum.

İkinci yarıda goller oldu. Takımlar gol atmak için daha istekliydi. Ama doğrusunu söylemek gerekirse heyecanlandığım, yerimden fırladığım bir maç değildi.

Bence ortada kesinlikle bir mücadele yoktu. İstek yoktu. Galatasaray, "Şampiyonluk artık gitti zaten." diyerek oynuyordu sanki. Oralara kadar giden taraftar kimsenin umrunda değildi sanırım. Kaptan Arda Turan'ın son zamanlara göre biraz daha mücadeleci oynadığını gördüm. Mustafa Sarp'ın oyuna girmesi doğru bir hareketti. Mustafa takımı ateşlendirdi, atağa iyi destek verdi, doğru. Fakat Emre Çolak'la değiştirilmesi bence doğru değildi.

Emre Çolak, genç ve istekli bir futbolcu. Sahada kaldığı sürede bence etkisiz değildi. Birçok kişiye göre iyi bir performans sergilemişti. Bence Frank Rijkaard'ın hamlesi doğru değildi. Emre oyunda daha fazla kalması gereken bir futbolcuydu.

Emre demişken, Aşık'tan da bahsedelim. Aktif futbol kariyerine son vermeye hazırlanıyor. Ali Sami Yen'deki son maçına çıktı. Gerçekten mücadeleci yapısıyla ve efendiliğiyle her zaman Türk futbolunun ve Galatasaray taraftarının kalbinde olacak bir futbolcu Emre Aşık. Taraftar onu son derece güzel uğurladı.

Maça dönersek, Frank Rijkaard daha fazla aktif olmalıydı. Atak oyuncularının daha fazla çalışması gerekiyordu. Jo Alves, kredisini tamamen tüketti. Abdul Kader Keita, yine güzel oynadı bana göre. Barış'ın ataklara daha çok katılması ve kendini daha çok göstermesi gerekiyordu. Yine de ayağına gelen topları iyi değerlendirdiği kanaatindeyim.

Defans hattı, çok ileride duruyor. Galatasaray'ın yediği gollerde defans ilerideydi. Bu bence yanlış bir hareketti. Sezonun geçen yarısındaki Antalyaspor maçına bakarsak, yine Galatasaray'ın yediği 2 gol böyle yenmişti. Bundan ders çıkarılmamış anlaşılan.

Ömer Çatkıç'a da değinmek istiyorum. O adama gösterilen tepkide Galatasaray taraftarı haklıydı. Ömer Sami Yen'e geldiğinde dayanamıyor, illa bir şeyler yapıp taraftarı kızdırıyor. İlla tahrik ediyor. Golden sonraki ilginç sevinci, topu oyuna sokarken geciktirmesi ve maçı soğutması, taraftarla diyalogda bulunması gerçekten hoş olmayan, fair play ruhuna uymayan hareketlerdi. Profesyonel bir futbolcuya yakışmıyor.

Antalyaspor takımı tebrik ediyorum. Galatasaraylı futbolcularını da isteksizliğini ve her şeyin bittiğini, onuru için bile oynamadığını tekrar gösterdiği için teşekkür ediyorum. Bunları söylemek ne kadar acı olsa da.

Galatasaray taraftarının pankartıyla bitireyim yazımı: "Seneye hep birlikte, Galatasaray ruhuyla!"

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..