Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '13

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray:2 - İBB :0 Galatasaray büyük cenge hazır…

Galatasaray:2  - İBB  :0 Galatasaray büyük cenge hazır…
 

 

Milli maç nedeni ile lige verilen bir haftalık aradan sonra Spor Toto Süper Lig kaldığı yerden devam etti.  Spor Toto Süper Lig 27.hafta da lider Galatasaray, 30.Mart.2013, Cumartesi günü  İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u Türk Telekom Arena’da konuk etti. Mücadele, bazı olaylar yüzünden  Saat: 19.00’da  başlayacağına gecikerek başladı..

Galatasaray bu arada ,  İBB maçına hazırlanmak için İstanbulspor ile yaptığı hazırlık maçını (4-0 ) kazanmıştı.

Takımlar:
Galatasaray:
Muslera, Eboue, Dany, Semih, Hakan, Hamit, Selçuk, Melo; Sneijder; Burak, Drogba (Daha sonra Amrabat ; Sabri; Riera girdiler)
Teknik Direktör: Fatih Terim

İstanbul Büyük Belediyespor :
Eduardo, Geraldes, Can, Metin Debe, Ekrem Ekşioğlu, Serhat Gülpınar, Mahmut Tekdemir, Efe İnanç, Tom, Doka, Zenke (Daha sonra Kamil, Tevfik Köse, Tayfun Pektürk girdiler)
Teknik Direktör : Bülent Korkmaz

Goller :
23.dk. Drogba’nın pasıyla Burak Yılmaz.
35.dk.  Eboue’nin pasını değerlendiren Burak Yılmaz attı.

İkinci yarıda gol olmadı.

Değerlendirme :

Fatih Terim’in üç maçlık cezasından sonra sahadaki yerini aldığı bu maçta, Galatasaray Burak Yılmaz’ın 23 ve 35. dakikalarda attığı iki golle İBB’yi rahat yendi. Galatasaray aldığı bu sonuçla Çarşamba günü  Madrid’de oynayacağı Real-Madrit maçı öncesi moral kazanmış oldu.

Bu maçta Burak Yılmaz son derece gayretli gözüktü. Sık sık rakip kalede tehlikeler yarattı. Bu tehlikelerden ikisi de gol oldu.

Sneijder ve Drogba yeni takımlarına alışmış görünüyorlar. Her ikisi de şimdilik gol atmaktan çok attırmak peşindeler, bu durum Burak’ın çok işine yarıyor; çoğu kez önünde lokum gibi paslar, toplar buluyor… Ona da gol atmak kalıyor.

Sabri yine ikinci devre takıma girerek en iyi yedek olduğunu gösterdi. Sabri’nin mücadeleci ve sürpriz bir futbolu var. Bir bakıyorsun hop… rakip kale önünde şut çekiyor. O attığı şutları iki karış aşağıdan atsa, kaleciler zor tutar o bombaları. Yine de epeyce göz korkutuyor.

Dikkat ediyorum, gollerin çoğunluğu kaleciyle karşı karşıya kalınca, “şimdi ne yapacağım..!” beceriksizliğinden kaçıyor. Bunun için bence bütün futbolcular , o inanılmaz usta “Lionel Messi’nin gollerini seyretmeliler…” Adam kalecileri ekarte etmekte; üstten aşırtmakta inanılmaz usta… Buna daha iyi çalışan takımlar, daha başarılı olacaklardır…! Buna Galatasaray ve Burak dahil…

Galatasaray , Süper Lig’in  27. haftasında rakibi İstanbul Büyük Belediyespor takımını, Burak Yılmaz’ın İlk yarıda attığı iki golle yendi.

Bu maçta Burak’ı tutamadılar. Burak rakip kaleyi hallaç pamuğu gibi dağıttı. Burak bu sezon Galatasaray’da ama gelecek sezon onu Galatasaray’da tutabilmek zor olacak. Avrupa’lı takımlar sanırım kesenin ağzını açacaklar. O da “Ben de gideceğim…”diye tutturacak. Haydi hayırlısı.

Böylece Galatasaray Süper Lig’de son  53 haftanın  51’nde liderlik koltuğunu rakiplerine  bırakmadı. Öteki takımlara haber verelim,  Galatasaray dolu dizgin Şampiyonluğa doğru gidiyor.

Galatasaray Yöneticileri de durmadan birbirlerini yemesinler bu parlak durum en çok Başkan Ünal Aysal’ın eseridir. Çok değerli bir insan. Sağolsun.

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..