Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '15

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray'a geçmiş olsun. Fenerbahçe :1 - Galatasaray : 0

Galatasaray'a geçmiş olsun. Fenerbahçe :1 - Galatasaray : 0
 

cumhuriyet.com.tr


Fenerbahçe Galatasaray maçı 23.haftanın en önemli karşılaşmasıydı.
 
Cüneyt Çakır'ın yönettiği Fenerbahçe Galatasaray derbi maçı saat 8 Mart Pazar günü 19:00'da Kadıköy’de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda oynandı.
 
Galatasaray ve Fenerbahçe Süper Lig'de çıktığı 115 karşılaşmada, Fenerbahçe'nin 47 galibiyeti bulunuyordu. Maçların 35'i beraberlik ile sonuçlanırken, Galatasaray 33 kez galip geldi. Fenerbahçe bu maçlarda 149 kez rakip fileleri havalandırırken, Galatasaray 115 golle karşılık vermişti.
 
Takımlar:
 
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Kuyt, Diego (Dk. 77 Webo), Emenike (Dk. 66 Alper Potuk), Sow (Dk. 85 Selçuk Şahin)
Teknik Direktör: İsmail Kartal
 
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta (Dk. 46 Koray Günter), Telles (Dk. 58 Yasin Öztekin), Hamit Altıntop (Dk. 89 Emre Çolak), Selçuk İnan, Olcan Adın, Sneijder, Burak Yılmaz, Umut Bulut
Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu
 
Goller:
 
81.dk. Kuyt (Fenerbahçe)
 
Değerlendirme:
 
Maça kendi taraftarlarının tezahüratlarıyla başlayan Fenerbahçe, bu güçle Galatasaray sahasına daha kolay inmeye başladı.
 
Maçın bütününe bakılacak olursa, Fenerbahçe kendi sahasında oynamanın avantajını iyi kullandı.  Fenerbahçe daha baskılı ve etkiliydi.
 
Fenerbahçe , yaş olarak Galatsaray’a nazaran daha yaşlı olmasına karşın , daha tecrübeliydi ve bu tecrübe etmeni Fenerbahçe’nin kazanmasında en önemli neden oldu.
 
Daha önce yazdığımız “Galatasaray nasıl kazanır?” adlı yazımızda , maçın en tehlikeli Fenerbahçeli futbolcusunun Gökhan olduğunu söylemiştik. Eğer bu futbolcu engellenebilseydi, belki de Fenerbahçe Galatasaray’ı yenemeyecekti.
 
Gökhan’ın bu maç esnasında ileriye çok güzel 12 gollük pas attığını ve bunlardan birinin de Kuyt’un ayağıyla gol olduğunu görüyoruz. Demek ki, Galatasaray Gökhan’ı önleyememiş ve yenilmiştir. 
 
Ne yazık ki , Olcan , Hamit, Umut bu maç için hafif kaldılar. Daha doğrusu ağır hareket ettiler. Fenerbahçe hücumlarını kesip, ileriye, Burak’a iyi top gönderemediler. Fenerbahçe Sneijder’in önemini bildiği için, adeta  Sneijder’e top oynattırmadı. Bu oyuncu “kurtarıcı” hüviyetini kullanamadı. 
 
Galatasaray hafif rakiplerine karşı gösterdiği kıvraklığı; bol pozisyona girme becerisini bu maçta yakalayamadı. Bunun en önemli nedeni de; bu maçta oynayan 11’in daha önce bu şekilde hiçbir arada oynamamalarıydı. Takım dizilişi yadırgandı.
 
Ayrıca İsmail Kartal, takımının ağır kaldığını gördüğü anlarda yaptığı takım içi yer değişiklikleriyle, daha vurucu bir takım oluşturdu. Bu bakımdan , Kartal’ın Teknik Direktör olarak becerisini  tam anlamıyla yerine getirdiğini söyleyebiliriz.
 
Galatasaray'da Semih Kaya devam eden sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe maçı kadrosuna alınmadı. Fenerbahçe'de ise durumu belirsizliğini koruyan Alper Potuk dün akşam ki antrenmana katıldı ve 18 kişilik kadroda yer aldı. Ve maç esnasında da Emenike’nin yerine 66. dakikada sahaya çıktı.
 
Her iki takımdan, Fenerbahçe fauller ve kartlar konusunda daha dikkatliydi. Fenerbahçe’den sadece Kuyt Sarı Kart görmesine karşılık, Galatasaray’dan Hakan Balta, Umut, Olcan ve Burak Yılmaz Sarı Kart gördüler.
 
Bu sonucun birlikte Fenerbahçe puanını 50'ye yükselterek, 51 puanı bulunan lider Galatasaray ve 2. Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 1'e indirdi..
 
Diyebiliriz ki bu dizilişle Galatasaray’ın gücü Fenerbahçe’ye yetmedi. Takımda zamanında yapılması gereken değişiklikler yapılmadı. Galatasaray kaybetti ama hala Lider. Bakalım bu durumu nereye kadar götürebilecek.
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..