Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '10

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray'a Hakem Darbesi

Galatasaray'a Hakem Darbesi
 

Resim: Ligtv.com.tr


Sahadaki “Kara Şövalyeler”i görünce ilkin bir ürperdim, tırstım. “Kara kara” yeşil sahaya pek gitmemiş. Cemil İpekçi’ye söyleyelim bunlara forma dikiversin. Formalar kara olunca sürekli bunları hakem sandım iyi mi. Bir de kalecileri mavi giymiş. Kardeşim hakem ile futbolcu aynı renk giyinir mi? Yok mu bunun kuralı? Soruyor kaleciye: Şekerim nerden giyindin? Cevap: “Gelmişken Buldan işi alayım dedim ama maçtan sonra gidicez inşallah”… Tööbe Tööbe

İki ekip de kontrollü oynamaya çalışıyor. Top daha çok A.Madrid’de. Galatasaray’ın topu daha çok tutması lazım.


Bazı dakikalar (Notlar)
8’ Arda ilk ofsayta düştü. A.Madrid çizgi defans yapacak!

18’ İlk gol pozisyonu: Uğur’un yüksek ortasına Elano yetişip kafayı vuramadı.

20’ İlk şut: Elano’dan kaleye şut, kaleci iki hamlede tuttu.

28’ Galatasaray kalesindeki ilk tehlike.

Ara Not: Spiker gereksiz telaş yapıyor habire. Daha top orta sahayı geçince sanki gol olmuş kadar bağırıyor. Nabzımız hızlanıyor yahu.

İkinci Ara Not: Maçın taktiği belli. “Sıkış-Tepiş Taktiği”. Maçı ortaya sıkıştırıyorlar. O kalabalıkta top ne etsin. İğne atsan geçmez :))

33’
Elano hafif sakatlık geçirdi.

35’ Arda altıpastan golü kaçırdı. En net gol pozisyonuydu.

39’ Augero sakatlandı. Servet bilmeden yüzüne tekme attı. Ya da Augero kafasını tekmeye uzattı.

Sıkış-Tepiş ilk yarı bitti.
İkinci yarıya tüyolar:
- Galatasaray kontrole devam edecek. Sağ kanada dikkat!! Göbekten gelemdikleri için Uğur’un olduğu kanattan gelmeye çalışıyorlar. Keit ve Uğur zayıf halka!
- Göbek ikilisi Topal-Sarp sağlam gibi. Ancak hücuma hiç destek veremiyorlar. Arda-Elano yalnız kalıyor ve dönen topları rakip topluyor. Önlem gerekli. Bence.
- Gözünün yağını yiyeyim Raykard abi. Dos Fos Santos macerasına girişmeyelim. :)))
- Madrid defansı da sağlam ancak ofsayt taktiği uyguluyorlar, daha hızlı çıkarsak kontradan gol buluruz. Hızlı adam lazım. Hızlı adam. Hızlı. :)))

*****

İkinci Yarıdan Notlar:

A.Madrid hızlı başladı. Golsüz eşitlik Galatasaray’a yaradığı için çaba gösteren Madrid ekibi oldu. 49’da LEo Franco Reyes’in ayaklarından topu aldı 3 dakika sonra da yine Reyes’in şutu direten döndüğünde “tehlike çanları” çalıyordu.

63’
G O L : Simao

66’
G O L : Keita; Golde Caner’in ve Arda’nın payı büyük.

79’ PENALTI: Açıkça elle oynamaya penaltı verilmedi. Hem de kaç numara ile anılıyor bilmiyorum ama kalenin dibinde duran hakem kardeş tarafından çok bariz görülebilecek bir noktada cereyan etti olay. Demek ki 50 tane hakem de koysan bir işe yaramayacak. Elin oğlu görmedi mi görmüyor işte. Açıkça değilse de alttan alta A.Madrid kollandı. Faullerde, sarı kartlarda…

80’ En etkili oynadığı dakikalarda Caner düşüncesizce ikinci sarı karttan KIRMIZI kart gördü.

Maç verilmeyen penaltı pozisyonu ile bitti Galatasaray için. O andan itibaren gereksiz yere panik ve heyecan havası hakim oldu. İtirazlar, kontrolsüzü girişleri ve fauller…

Halbuki gayet iyi idare ediyorlardı. Gerilmeye gerek yoktu. Hakemle oynamaya da. Zaten bu lig bu hakemlerle bitmez. Pardon. Hatlar karıştı. Aman ne bileyim ben. Ligimizde hep söylenilen bu değil mi? Kayseri başkanından rica etsek bu hakeme de düdüğünü astırtabilir mi acaba? O hususta mahir olduklarını bizzat kendi ağızlarından deklare etmişlerdi de…

TUR BİNDİRDİ


A.Madrid böylelikle tur bindirmiş oldu. Maç boyunca topu daha iyi kullanan taraf onlardı. Galatasaray kısıtlı dakikalar haricinde top çevirmekte bile zorlandı. Sanki ayaklarına pranga takılmış gibiydiler.

Golü sağ kanat organizasyonunda yedik. Attığımız golde de orta sahanın bariz hücum desteği göze çarptı. Canerin düşüncesizliği tura mal oldu.

Oysaki o dakikalarda GS etkiliydi. Kırmızı kart olmasa maçı lehimize çevirecek golü bulmamız işten bile değildi. Zira onlar da afallamış ve defansa gömülmüşlerdi…

SAĞLIK OLSUN


Bundan sonra önümüze bakacağız. Öyle önümüze değil. Yani önümüzdeki maçlara değil. Onu demek istemiyorum. Önümüze, yani ayak uçlarımıza… Elenmiş olmanın dayanılmaz utangaçlığından :))

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 656
: 1708
Kayıt tarihi
: 08.12.08
 
 

Allah kimisine “Yürü ya kulum” demiş. Ben onu “Yürü, yaz kulum” anladım. Yürü anca gidersin manas..