Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '18

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray’a Huzur Yok

Fatih Terim, Çaykur Rizespor karşısına üçlü yerine dörtlü savunma anlayışıyla çıkarak doğru bir karar verdi. Ancak, herhalde Salı akşamı Şampiyonlar Ligi’ndeki Porto maçını düşünüp stoperde Ozan Kabak’ın yanında Maicon’u değil, Ahmet Çalık’ı sahaya sürdü. Gelgelelim, Ahmet Çalık, Çaykur Rizespor’un iki golünde de topu kafayla kendi ceza sahası içerisine düşüren isim oldu. Maicon ise, yine son dakikalarda santrafor olarak oyuna dahil edildi.

Diğer taraftan sarı- kırmızılılar, 4- 4- 1- 1 de diyebileceğimiz 4- 4- 2 şeklinde bir dizilişle sahaya çıktılar. Orta sahadaki Selçuk ve Feghouli ikilisi çok iyi bir maç çıkarttılar. Özellikle Selçuk İnan, sahanın en iyisi diyebileceğimiz bir performans sergiledi.

Kanatlardaki Rodrigues ve Onyekuru’nun performanslarını ise dikkatli değerlendirmek gerekiyor. Rodrigues, Galatasaray’ın ilk golünü attı. Ama bunun dışındaki topları hep kötü kullandı. Onyekuru da ondan farklı değildi.

İleride kullanılan Muğdat da doğal olarak etkili olamadı. Kanımca bu maçla ilgili sorgulanması gereken bir konu da, Muğdat’ın o bölgenin futbolcusu olup olmadığı. Galatasaray’da olup olmaması gerektiğiniyse daha sonra konuşuruz.

Esasen Galatasaray maça çok iyi başladı. Sarı- kırmızılılar, ilk sekiz dakikada rakip kalede büyük bir baskı kurdular. Daha sonra ise daha kontrollü bir şekilde oynamaya başladılar. Rodrigues’in 40.dakikadaki golüyle de devreyi 1-0 önde kapattılar.

Çaykur Rizespor ise, üçüncü bölgeye çok rahat geldi. Ancak burada yaptıkları top kayıplarından dolayı sonuca ulaşamadılar.

Galatasaray, gerek Çaykur Rizespor’un orta sahada rahat top yapması gerekse de Muğdat’ın ileride etkisiz kalıp top tutamaması nedeniyle ikinci yarıya Muğdat’ın yerine Linnes ile başladı. Bu değişiklikle Linnes sağ beke, Mariano ise orta sahaya geçti. Sarı- kırmızılılar böylece orta sahayı üçlediler ve 4-3-3 şeklinde bir dizilişe döndüler.

İkinci yarıya iyi başlayan sarı- kırmızılıların Eren Derdiyok ile buldukları ikinci gol iyi irdelenmeli. Evet, Eren Derdiyok tatmin edici bir performans sergileyemiyor. Lakin böyle uzun bir santrafora sahipseniz ve başka da santraforunuz yoksa, onu kenar ortalarıyla beslemeniz gerekir. Nitekim Nagatomo’nun şahane ortasına güzel bir kafa vuruşu yapan Eren, Cim Bom’u 2-0 öne geçirmeyi başardı. Bu golde de görüldü ki, sarı- kırmızılılar ceza sahasına daha fazla orta yapmalılar. Çünkü ellerindeki santrafor buna müsait.

Galatasaraylı futbolcular 2-0’dan sonra, aynı Fenerbahçe derbisinde olduğu gibi, maç bitmiş gibi bir havaya büründüler. İleride top tutamayan sarı- kırmızılılar, sahip oldukları topları da çok kötü kullandılar. Bunun sonucunda da kalelerinde gördükleri iki golle, avuçlarının içine aldıkları maçı verdiler.

Galatasaray’da stoperde Ahmet Çalık’ın, ileride Muğdat’ın oynaması, futbolcu performansları ve ikinci yarıda orta sahada Mariano’nun oynatılmasının dışında sorgulanacak başka şeyler de var. Örneğin skor 2-1 iken 76.dakikada Onyekuru’nun yerine Ömer Bayram’ın oyuna dahil edilmesi. Galatasaray kenar yönetimi bu değişikliği, iyice artan Rizespor ataklarına karşı bir önlem olarak yaptı. Ama bu değişiklik ikinci golü önleyemedi. Hem de Ömer Bayram’ın önünden vurulan bir topla! Öte yandan Ömer Bayram, ileride de takımına katkı yapamadı.

Sonuç olarak Galatasaray yine huzura kavuşamadı. Ligde ve Şampiyonlar Ligi’nde alınan kötü sonuçların ardından bu galibiyet Cim Bom’a çok iyi gelecekti. Ama yukarıda da belirttiğim gibi, Galatasaray avuçlarının içine aldığı maçı verdi.

Ligin son sırasındaki Rizespor karşısında 2-0 öndeyken sahadan bir puanla ayrılmak, sarı- kırmızılı camiada moralleri iyice bozdu. Bu arada 2-2’den sonra net fırsatlar yakalayan Çaykur Rizespor’un galibiyeti kaçırdığını da belirtmek gerekiyor. Bu anlamda kaleci Muslera’nın Selçuk ile birlikte sahanın en iyileri arasında sayılması gerekir. Elbette genç Ozan Kabak’ı da unutmamalıyız.

Ali Palabıyık’ın Çaykur Rizespor’un sayılmayan golünde verdiği faul kararı bence doğruydu. Ancak 90.dakikada Rizesporlu Abdullah’ın ceza sahası içerisinde Linnes’e yaptığı müdahalede verdiği ‘’ devam ‘’ kararının hatalı olduğunu düşünüyorum. Bence o pozisyon penaltıydı. Lakin VAR da hataya ortak oldu ve penaltı verilmedi.

Galatasaray’da işler iyi gitmiyor. Takımda ciddi bir kalite sorunu var. Kulübün bu ekonomik yapıyla Ocak ayında da transfer zor gözüküyor.

Galatasaray, Salı akşamı Şampiyonlar Ligi’nde zorlu bir karşılaşmaya çıkacak. Porto karşısında Galatasaray’a başarılar diliyorum…

https://www.facebook.com/tolgaersari/

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..