Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '15

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray’a İlk Yarı Yetti

Galatasaray’a İlk Yarı Yetti
 

 

Hafta içinde kupada karşılaştığı İkinci Lig temsilcisi Diyarbakır B.B. karşısında şok bir yenilgi alan Galatasaray, Çaykur Rizespor’u ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti.

Maça Galatasaray çok hızlı başladı ve 7.dakikada Sneijder ile 1-0 öne geçti. Galatasaray bu hızlı tempoyu 20.dakikaya kadar sürdürdü ve pek çok pozisyona girdi.

20.dakikadan sonra hızı biraz düşse de oyunu yönlendiren yine sarı- kırmızılılardı. Devrenin sonunda da Bruma ile skoru 2-0’a getirdiler.

Esasen ilk yarıda skor rahatlıkla 4,5 olabilirdi. Çünkü tamamen tek kale bir maç oynandı. Çaykur Rizespor olağanüstü kötüydü. Elbette konuk takımın bu dağınık görüntüsünde Afrika Kupası nedeniyle dört oyuncusundan yoksun olması çok etkili oldu. Özellikle defansta çok sıkıntı yaşadılar.

İkinci yarı ise işler değişti. Hikmet Karaman, ikinci yarıya Sercan ile başladı. Sercan’ın oyuna girmesi Rizespor’a bir hareketlilik getirdi. Sercan’ın girmesi Kıvanç’ı da hareketlendirdi.

Nitekim konuk takım 65.dakikaya kadar dört ciddi tehlike yarattı. Özellikle Sercan’ın Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyon yüzde yüzlük gol pozisyonuydu.

Fakat gerek bu pozisyonda gerekse de ceza sahası dışından yapılan etkili vuruşlarda Muslera kalitesini ortaya koydu. Özellikle Sercan’ın pozisyonunda yaptığı kurtarış belki de maçın kaderini değiştirdi.

Elbette bütün bu tehlikelerin yaşanmasında Galatasaray’ın ikinci yarıya nispeten düşük bir tempo ile başlaması, ilk yarıdaki rakibin zayıflığının verdiği rehavet ve defansın gerisine çok adam kaçırılması etkili oldu.

65.dakikadan sonra Rizespor hızını kaybetmeye ve Galatasaray da ileride yine etkili pozisyonlar bulmaya başladı.

Esasen bu dakikalarda orta sahayı kuvvetlendirmek adına Hamit’in oyuna alınması gerekiyordu. Ancak Hamza Hoca, 78.dakikaya kadar bu değişikliği yapmadı. 78.dakikada da Hamit yerine Burak Yılmaz’ı oyuna aldı. Sakatlık sorunu bulunan Burak Yılmaz’ın oyuna alınması çok ciddi bir hataydı. Aslında Burak on sekize alınmamalıydı. Hamza Hoca, maçtan önce Burak Yılmaz’ı skorda sıkıntı yaşanırsa oyuna alacağını söylemişti. Oysa skor 2-0’dı ve maç rahat geçiyordu. Fakat burada duygusallık devreye girdi ve Hamza Hoca, Burak Yılmaz’ı oyuna aldı. Burak da attığı ilk deparda yeniden sakatlandı ve oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Eğer bu kumar oynanmasa Burak Yılmaz büyük ihtimalle haftaya Bursa maçında oynayacaktı. Ama bu aşamadan sonra Burak Yılmaz’ın oynaması zor gözüküyor. Umarım kısa sürede düzelir.

Hamza Hoca da maçtan sonra hatasını kabul etti ve özür diledi. Hatasını belirtmek bizim görevimiz. Ancak bundan fazla yüklenmek de doğru olmaz.

Galatasaray’da dikkat çeken bir diğer nokta da stoperde sakatlıktan yeni çıkan Koray’ın şans bulmasıydı. Bu da, Gökhan Zan’ın bu takımda asla düşünülmediğini gösteriyor.

Galatasaray, ilk yarıdaki oyunu ve golleriyle maçı kazanmasını bildi. Ancak Rizespor’un durumunu görünce Bursaspor maçının Galatasaray açısından daha ciddi ve belirleyici bir sınav olacağını söyleyebiliriz.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..