Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '16

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray’a Kupa Tesellisi

Galatasaray, aslında yaşanacağı çok önceden belli olan zor bir sürecin içinden geçiyor. Gaziantep yenilgisi, ardından Mustafa Denizli’nin bence hiç de sürpriz olmayan istifası derken, Çarşamba günü öğlen saatlerinde de UEFA tarafından Galatasaray’ın Avrupa Kupaları’ndan bir yıl men cezası aldığı haberi açıklandı. Aslında bu da beklenen bir karardı. Hatta camia daha ağır bir karara bile kendisini hazırlamıştı.

İşte Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Akhisar maçına böyle bir ortamda çıktı. Aslında UEFA kararı sonrasında kupa Galatasaray için daha da önem kazanmıştı. Çünkü sarı- kırmızılıları Avrupa’ya taşıyıp cezalarını seneye çekip bitirme şansını sunabilecek en kestirme yol Ziraat Türkiye Kupası.

İşte bunun da etkisiyle sarı- kırmızılılar ilk maçın skor avantajına rağmen sahaya tam ve nihayet doğru bir kadroyla çıktılar. Denayer başta olmak üzere belki de ilk kez herkes kendi mevkiinde oyuna başladı.

İlk yarıda özlediğimiz o müthiş Galatasaray’ı izledik. Rakibe önde basan, sağlı sollu ataklarla rakip kaleyi ablukaya alan sarı- kırmızılılar, Douglao’nun kendi kalesine attığı golle de olsa 1-0 öne geçmeyi başardılar. Sonuçta Douglao’nun kendi kalesine gol atmasına neden olan da Galatasaray’ın etkili oyunuydu.

İkinci yarıda ise üstünlük konuk Akhisar’a geçti. Bunda en büyük faktör sarı- kırmızılı futbolcuların fiziksel anlamdaki düşüşleri oldu. Daha önceki pek çok yazımda Galatasaraylı futbolcuların bu sorunundan bahsetmiş ve bu fiziksel düşüşte mental yorgunluğun da etkili olduğunu belirtmiştim. Hala da aynı düşüncedeyim.

Gerçekten de ikinci yarıda beraberliği yakalayan Akhisar takımı, yakaladığı mutlak pozisyonları kaçırmasa bırakın maçı uzatmaya götürmeyi, normal süre içerisinde bile turu geçen taraf olabilirdi. Fakat yeşil- siyahlı futbolcular ele geçirdikleri bu fırsatları değerlendiremediler.

Sonuçta Galatasaray, kupada yarı finale adını yazdırmayı başardı. Bu anlamda öncelikle böylesine zor bir ortamda takımın başında sahaya çıkan Orhan Atik ve ekibini kutluyorum. Her zaman takdir ettiğim Cihat Arslan’ı da yarattığı Akhisar mucizesinden ötürü tebrik ediyorum.

Galatasaray, yarı finale çıktı çıkmasına ama sarı- kırmızılıların bu maçın ilk yarısı hariç oynadıkları futbol hiç umut vermiyor. O nedenle Galatasaray’ın tüm dikkatini verdiği bu kupayı alması, hatta finale çıkması dahi öyle kolay gözükmüyor. Bu nedenle, Galatasaraylı futbolcuların kendilerini psikolojik ve fiziksel olarak Rize ile oynanacak yarı final maçına şimdiden hazırlamaya başlamaları gerekiyor.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..