Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray’a Manchester ilacı

Galatasaray’a Manchester ilacı
 

Fotoğraf Milliyet Gazetesi internet sitesinden alınmıştır.


 

Galatasaray, Şampiyonlar Liginde hayati önem taşıyan karşılaşmada Manchester United’i Burak Yılmaz’ın golüyle 1-0 yenerek büyük bir avantaj yakalamış oldu. Cluj’un Braga’yı yenmesi de ballı kaymak oldu. Sarı- kırmızılılar böylece UEFA Avrupa Ligi’ni garantiledikleri gibi gruptan çıkma yolunda da büyük bir avantaja sahip olmuş oldular.

Galatasaray maça hızlı başladı. Fakat sarı- kırmızılılar bu maçta hurra hücum mantığıyla oynamadı. Mantıklı bir hücum taktiği uyguladı. Şampiyonlar Ligi’ne uygun bir futbol oynadı. Fakat özellikle ilk yarıda çok organize ataklar gelemedi.

İlk yarının ortalarından itibaren Manchester United kontrolü ele alır gibi oldu. Fakat Galatasaray son beş dakikada bunu engelledi.

İkinci yarı Galatasaray istediklerini daha iyi sahaya yansıttı. Bunun sonucunda da tehlikeli ataklar ve gol geldi. Golde Selçuk’un kullandığı kornerin güzelliği kadar kafayı vurup golü atan Burak Yılmaz’ı da kutlamak lazım.

Golden sonra maçta pek hazır gözükmeyen Elmander kenara alınarak yerine Engin girdi. Fatih Terim böylece forveti bire indirirken orta sahayı da kuvvetlendirmeyi düşündü. Bu arada taktiksel değişikliğe de gidildi.

Manchester United beraberlik için yüklendi. Fakat Galatasaray orta alanı ve savunması rakibin çok etkili gelmesini engelledi.

Kontrollü oyunu iyi oynayan Galatasaray maçı da kazanmasını bildi.

Galatasaray’ın bu maçtaki artıları çoktu. Uzun zaman sonra daha diri bir Galatasaray izledik. Riera Galatasaray’a geldiğinden beri en iyi futbolunu oynadı. Ben Riera’yı gerçekten çok beğendim. Onu bu seviyeye getiren Fatih Terim’i de kutlamak gerekiyor.

Melo’yu uzun zaman sonra iyi gördüm. Hazır hale geldiğinin sinyallerini verdi.

Amrabat, Riera ile birlikte sol kanadı iyi kullandı.

Sonuç olarak Manchester karşısındaki Galatasaray’ın eksiklikleri bulunmakla birlikte artıları daha fazlaydı. Elbette Manchester’in kadro yapısı da bunda etkili oldu. Ama sonuçta karşınızdaki takım Manchester United.

Galatasaray son maçını grupta sonunculuğu garantileyen Braga ile oynayacak. Dilerim sarı- kırmızılılar gruptan çıkmayı başarırlar. Her ne kadar aksi bir sonuçta Galatasaray yoluna UEFA Avrupa Liginde devam edecek olsa da gönlümüz sarı- kırmızılıların yollarına Şampiyonlar Liginde devam etmeleri.

Son olarak sahayı mahşer yerine çeviren, takımını müthiş destekleyen Galatasaray seyircisini de kutlamak gerekiyor.

 

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..