Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray'a sus payı... Fatih Terim'in cezası ertelendi...

Galatasaray'a sus payı... Fatih Terim'in cezası ertelendi...
 

Fatih Terim'in cezasının ertelenmesiyle birlikte şampiyonluk maçında hoca kulübedeki yerini alabilecek...


Yıldırım Demirören'in Türkiye Futbol Federasyonu'nun başına geçmesiyle birlikte Tahkim Kurulu ilginç kararlar almaya devam ediyor.

Tahkim Kurulu geçenlerde aylardır beklenen şike kararını açıklamıştı. Bazı yöneticilere ve futbolculara şike yaptığı veya teşebbüs ettiği gerekçesiyle 1 ila 3 yıl futbol müsabakalarından men cezası vermiş olmasına rağmen; bu maçlarda adı geçen takımlara ceza vermemesi ve şikenin sahaya yansımadığını iddia etmesi ve özellikle İbrahim Akın'ın kendi kendine şike yaptığı sonucu kamuoyunda oluşması nedeniye herkesi şaşırtmıştı.

Şimdi de daha önce emsali görülmemiş bir kararda Fatih Terim için çıktı. Fatih Terim daha önce Tahkim Kurulu'nca 3 maç ceza almış ve 1 maçlık cezasını Beşiktaş ile oynadıkları Süper Final maçında çekmişti. Fatih Terim'in 2 maç cezası daha olmasına rağmen bu Cumartesi Fenerbahçe ile oynayacakları şampiyonluk maçında takımın başında yer alabilecek. Çünkü Tahkim Kurulu Fatih Terim'in kalan 2 maç cezasını çok tartışılacak bir şekilde önümüzdeki seneye erteledi.

Peki Fatih Terim'in cezası neden ertelendi?

58. maddenin değişmesiyle ve 105. maddenin eklenmesiyle birlikte ceza alması beklenen Fenerbahçe'nin ceza almamasında en çok tepki göstermesinden korkulan kulüplerin başında Galatasaray geliyordu. İşte Galatasaray'dan çekinildiği  ve onların vereceği tepkiyi aza indirmek için olacak ki yeni eklenen 105. maddeye Tahkim cezalarının 1 yıl ertelenebileceği kuralı getirildi. Çünkü bu madde çıkmadan Fatih Terim'in cezası çoktan açıklanmıştı. Bu madde eklenerek böylece Galatasaray'a kısmen sus payı verilmiş oldu. 

Bakalım Yıldırım Demirören'in başkanı olduğu TFF dahane gibi şaşırtıcı kararlar almaya devam edecek?

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..