Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '15

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray aldı başını gidiyor. Galatasaray:4-Manisaspor:0

Galatasaray aldı başını gidiyor. Galatasaray:4-Manisaspor:0
 

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında  Galatasaray ile Manisaspor ile karşı karşıya geldi. Türk Telekom Arena'da saat 20:30'da başlayan mücadeleyi hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetti (3.3.2015)
 
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Pazar günkü Fenerbahçe derbisini de düşünerek sahaya yedek oyuncuların ağırlıklı olduğu bir kadro sürdü. Ancak buna rağmen Hollandalı yıldız Wesley Sneijder'e ilk 11'de forma vermesi büyük sürpriz olarak karşılandı.
 
8.Mart’da derbi maçında Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında PTT 1. Lig ekibi Manisaspor'u 4-0 yenerek rövanş için büyük bir avantaj yakaladı.
 
Takımlar:
 
Galatasaray: Sinan, Tarık, Semih, Hakan, Telles, Dzemalli, Yekta, Emre, Sneijder, Yasin, Pandev
Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu
Manisaspor: Bayram, Migic, Hüsnü, Ümit Yasin, Çağdaş, Metin, Hakan Turan, Hakan Barış, Dimitrov, Oğuzhan Kayar, Subasic
Teknik Direktör: Taner Taşkın
 
Goller:
34.dk.Dzemalli (Galatasaray)
40.dk. Penaltı’dan Emre (Galatasaray)
68.dk. Pandev (Galatasaray)
88.dk.Pandev (Galatasaray)
 
Değerlendirme :
 
Bu kupanın son şampiyonu olan Sarı - Kırmızılı ekip, elbette Manisaspor karşısında yarı finale çıkma yolunda ikinci maç öncesi avantajlı bir skor elde etmek için çıktı.
 
Süper Lig’de 4. yıldızın alınmasının hedeflediği sezonda, Türkiye Kupası’nı da kazanarak gövde gösterisi yapmayı amaçlayan Sarı-Kırmızılılar,  bu yüzden mücadeleye hafta içinde büyük bir disiplinle hazırlandılar.
 
Eskişehirspor, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ve Balçova Yaşamspor'un bulunduğu G Grubu'ndan topladığı 12 puanla zirveye çıkan Galatasaray ile B Grubu'nu Trabzonspor'un ardından 2. sırada tamamlayan Manisaspor arasındaki maç Türk Telekom Arena'da oynandı.
 
Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk kez karşılaşacak olan iki ekip, daha önce ligde 12 kez karşı karşıya gelmişti. Bu maçlarda Galatasaray, 8 kez sahadan galibiyet ile ayrılırken, 1 kez rakibine mağlup oldu ve 3 maç da beraberlikle sonuçlanmıştı.
 
Galatasaray’da gerek sakatlıklar gerek derbi aç dolayısıyla bazı oyuncular yedek kulubesinde yer aldı . Bunlar :   Koray, Olcan,  Sinan Gümüş, Umut; Aydın Yılmaz; Eray İşcan vardı.
 
Hamzaoğlu, bu  maçta beklendiği üzere takımın as oyuncularından büyük bir bölümünü dinlendirirken, Fernando Muslera, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Bruma, Chedjou ve Sabri Sarıoğlu'nu sahaya çıkarmadı. 
 
Geçtiğimiz sezon oynanan Beşiktaş derbi maçında ‘Top benden çıktı, korner’ diyerek Fair Play ödülüne layık görülen Semih Kaya bir kez daha aynı davranışı sergiledi. Manisaspor ile oynanan kupa maçının 5.dakikasında hakem Mustafa Kamil Abitoğlu, aut kararı verirken Semih Kaya, “ Top benden çıktı hocam” diyerek korner kararı verilmesi gerektiğini belirtti. Ancak hakem Mustafa Kamil Abitoğlu, Semih’in uyarısına aldırmayarak  aut kararı verdi
 
Maçta Galatasaray’ın 3 topu direkten döndü. Manisaspor'da Sercan Türkeri 40. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
 
Sercan’ın çıkışından sonra zaten Manisaspor’da belirgin bir düşüş gözlendi. Galatsaray adeta tek kale oynamaya başladı. Galatasaray’la başa baş mücadeleye Manisaspor’un gücü yetmedi.
 
Maçta özellikle Dzemalli bir gol atıp, bir de asist yaparak , ve çok çalışarak bu maçta kendini gösterdi.
 
Galatasaray’ın yapısı ikinci devre biraz değişti. Takımdan Sneijder, Semih, çıktı. Aydın Yılmaz ve Sinan Gümüş girdi.
 
Bu maçın rövanşı 8 Nisan'da Manisa Atatürk Stadı'nda oynanacak.
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..