Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '07

 
Kategori
Spor
 

Galatasaray analizi - 2

Galatasaray analizi - 2
 

Galatasaray’da iki oyuncu saç baş yoldururken, birde gereksiz yere Feldkamp eklendi Sion macının ilk yarısında bunlara. Bu iki oyuncu kim mi? Sokaktaki çocuğa sorsanız adlarını size söyler. Servet Çetin ve Hakan Şükür.

Feldkamp’ın Galatasaray takımına yerleştirmek istediği oyun kurgusunu çok beğeniyorum. Sürekli hücum ve golü düşünen bir takım bu. Böyle bir oyun kurgusunu sahada uygulayabilen bir takımı hangi taraftar seyretmek istemez. Ama o kadar kolay ve kısa sürede yapılacak işler değil bunlar. Futbolcu kalitesini düşünürsek Galatasaray’ın bu oyun sistemine ayak uyduramayan topçuları elbette var. Feldkamp bu oyun sisteminde ısrar ederse, etmesi en büyük dileğim; o zaman ayak uyduramayan futbolcular su yüzüne çıkar.

Feldkamp’ın uygulamak istediği oyun sisteminde aksayan alanlar ve oyuncular; en başta kale, defans blogu ve sol açık. Bir kere çok iyi bir kaleciniz olması gerekir. Peki Galatasaray’ın kalecileri yeterli mi? Orkun mu? Tam bir komedi şov. Ya da çizgi film karakteri diyebiliriz. Orkun’un günleri sayılı Galatasaray’da. Asıl kaleyi hak eden Aykut’tu. Aykut’u üç beş maç izlemeden kesin yargıda bulunmak istemiyorum. Galatasaray’a çok iyi bir kaleci şart.

Hangi Galatasaray taraftarına sorarsanız sorun, Servet Çetin’in bu takımda işi olmadığını söyleyecektir. Servet’e verilen tüm krediler bitmiştir. Takımdan gönderildiği gün taraftar için bayram olacaktır.

Gelelim Hakan Şükür’e. Ne diyeyim bu adam için ki. Sion macında kaçırdığı golden sonra söyledik söyleyeceğimizi.

Carussca diye bir oyuncu var Galatasaray’da. Gönderilemediği için Sion maçında şans buldu. Feldkamp’ın en büyük hatasıydı. Konya maçında idare etti diye böyle bir riske girilir mi? Bu adam senin sistemine uygun bir oyuncu değil. Hatta Arda bile bu sistemde zorlanıyor. Carussca için son söz; Galatasaray’a gelip de yeterince oynamadan bu kadar sevilen bir oyuncu hatırlamıyorum.

Feldkamp’ın bu sisteminde sürekli oynaması gereken iki oyuncu var: Barış ve Linderoth. Bu iki oyuncu varsa Arda ve Carussca veya Hasan fazla sırıtmaz.

Feldkamp biraz daha cesur ol, defansta Bouzid’e şans ver, takımdan Hakan Şükür’ü kes, biraz yedek otursun. Ve Serkan’ı unutma. Bu taraftar sana inanıyor.

Yeni transfer Nonda. Onun da ilk adı şabanmış. Ne diyelim takıma iki şaban fazla.

İyi bir kalecimiz, Sevet’in yerine iyi bir stoperimiz olsaydı bu yıl Galatasaray şampiyon olurdu derdim, ama ne yazık ki çok zor...

 
Toplam blog
: 22
: 1841
Kayıt tarihi
: 30.07.07
 
 

5 Ekim'de, sonbaharın güzelliğini görmek için doğmuşum. Öğretmen olana kadar, okumam gereken tüm ..