Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '13

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray ara dönemde ne yapıyor?

Galatasaray ara dönemde ne yapıyor?
 

 

Galatasaray , eski transferler için olsun , yeni transferler için olsun, epey para harcadı. Bu durum dostun düşmanın çenesini yoruyor.  Çoğu futbol adamı Galatasaray ve Fenerbahçe’nin harcamalarını karşılaştırıyor ve Galatasaray’ın içeri girdiğini düşünüyorlar. Yapılan hesaplara  göre  Galatasaray , 20.2 milyon Euro ticaret açığı verirken ; Fenerbahçe ise sadece  6.8 milyon Euro ticaret açığı vermiş.

Tabii , bu harcamaların karşılığı şu veya bu şekilde bulunabilir. Bu paralar Galatasaray gibi bir takım için çok da büyük paralar değildir. Aslında Galatasaray’ın hemen görünmeyen bir çok kaynakları vardır. Galatasaray bu kaynaklarından bu giderleri rahatlıkla karşılar.

Ama işin önemli yanı; eski yıllarda, Fenerbahçe transferler konusunda çok bonkör davranır; açığı da ona göre büyük  olurdu. Bu yıl ise Fenerbahçe, Galatasaray’ın gerisinde!

Galatasaray , sezon sonu dolayısıyla ara verdiği futbol çalışmalarına 3.Ocak’tan itibaren İstanbul, Florya  Metin Oktay  tesislerinde başladı. İkinci yarı öncesi ilk antrenmanlarını  Florya’da gerçekleştiren  Galatasaray, İkinci Dönem Hazırlık kampı için  3.Ocak.2013 de Antalya gitti.

Antalya’dan Alanya’ya geçen  ve Alanya'da kampa giren Galatasaray,  2.Devre öncesi  hazırlık çalışmalarına  yaptığı antrenmanla  başladı. Kampa  izinli olan Muslera ve Melo  ile henüz ülkelerinden dönmeyen Amrabat ve Eboue henüz katılmadı. Bu futbolcuların kampa en kısa zamanda katılmaları bekleniyor.

Alanya’da , Goldcity Turizm Tesisleri futbol sahasında taraftara açık antrenman yapan Galatasaray’ı çok sayıda taraftar izledi. Galatasaraylılar  antrenmandan sonra taraftarlarla birlikte resim çektirdiler.

Daha önce Galatasaray’a 8 ay Başkanlık yapan, Galatasaray Yöneticisi , Mehmet Cansun, Teknik Direktör Fatih Terim’i överek ,  “Fatih Terim camiamızı zaferden zafere taşıdı…” dedi. (live.sporx.com/ 6.1.2013)

Manisaspor'u 1-0 mağlup ederek ligde ilk yarıyı  33 puanla lider tamamlayan Galatasaray, ikinci yarı hazırlıklarına böylece başlamış oldu…

Trabzonspor maçında epey küfür yiyen, bu arada kafasına da  şişe atılan Burak  Yılmaz, bu maçtan sonra söylediği sözler için pişman olduğunu , belirtti.

Burak’ın bu güzel davranışı İnşallah Trabzonsporl’lu taraftarlar için ve diğer futbolcular için  örnek olur. Burak böylece tam bir Galatasaray’lı gibi davranmıştır. Galatasaray’lı , futbolcusuyla, seyircisiyle, yöneticisiyle örnek insanlardır. Böyle olmaya zorunludurlar.

Daha Liglerin başlamasına epey var ama , Galatasaray çalışmaya başlamada geç kaldı mı? Herhalde değil. Diğer büyük takımlar Antalya maceralarına daha önce başlamışlardı ama, Galatasaray aradaki açığı haydi haydi kapatır.

Galatasaray 2012/2013 sezonunun, ikinci devresinde  ne yapar? Birinci devresinde ne yapmışsa onu yapar.

Fenerbahçe görüldüğü kadarıyla dağılmış durumda. Aykut Kocaman’ın istifa etmesi; sonra geri dönmesi ; bazı futbolcuların saha içindeki olumsuz davranışları… Bunlar pek hoş gösteriler değil. Ama her şey sahada belli olur. Bir de takımların bu ara dönem transfer sezonunda,  takımlarını ne kadar pekiştirdiklerine bağlıdır.

Aslında, hiç şey kolay değil. Ekmek arslan’ın ağzında (biraz da Galatasaray’ın ağzında) ama Galatasaray kendini kanıtlamıştır. Gelip gidip Fenerbahçe’yi yenmiştir. Anadolu kulupleri canını çok acıtsa da onlara da dersini vermiştir.

Evet, Galatasaray’ın maçları gayet zevklidir. Çünkü Fatih Terim korkak futbol oynatmıyor. “Gidin, yenin…” diyor. Oynatılan futbol hücum futbolu. Onun için Galatasaray bol bol  gol  attı ve bol bol de  gol yedi. Savunması çok dağıldı. Ama son maçlarda onun da çaresi bulunmuş görünüyor. Bu mevkilere, özellikle sol bek’e yeterli bir adam transfer edilirse; her iş  normale döner…(6.1.2013/Pazar)

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..