Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '14

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray aslanlığını gösterdi. T.Konyaspor: 0 - Galatasaray:5

Galatasaray aslanlığını gösterdi. T.Konyaspor: 0 - Galatasaray:5
 

Galatasaray son zamanlarda sağdan soldan ezberlenmiş gibi 4 golleri yerken nihayet , skalada 4’den fazla bir rakamın olduğunu da hatırladı. 
 
Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 13. hafta maçında Torku Konyaspor ile  karşı karşıya gelen Galatsaray sahadan net bir galibiyetle ayrıldı.. Konya Torku Arena'da Hakem Süleyman Abay’ın yönetiminde oynanan maçta Galatasaray rakibini net  bir sonuçla 5-0 yendi. (13.12.14)
 
Takımlar: 
Torku Konyaspor: Belec, Selim Ay, Ömer Ali Şahiner, Ali Çamdalı, Rangelov (Dk. 46 Djalma), Hleb, Tolga Ünlü (Dk. 60 Torje), Kokalovic, Mehmet Uslu, Uğur İnceman, Hasan Kabze
Teknik Direktör: Aykut Kocaman
Galatasaray: Muslera, Melo, Selçuk İnan, Umut Bulut (Dk. 68 Yasin Öztekin), Sneijder, Telles, Burak Yılmaz, Chedjou, Semih Kaya (Dk. 73 Hakan Balta), Emre Çolak (Dk. 58 Hamit Altıntop), Sabri Sarıoğlu
Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu
 
Goller: 
16.dk. Umut Bulut (T.Konyaspor:0-Galatasaray:1)
23.dk. Emre Çolak  (T.Konyaspor:0-Galatasaray:2)
37.dk. Burak Yılmaz  (T.Konyaspor:0-Galatasaray:3)
58.dk. Burak Yılmaz   (T.Konyaspor:0-Galatasaray:4)
62.dk. Hamit Altıntop   (T.Konyaspor:0-Galatasaray:5) kaydetti.
 
Değerlendirme :
 
Galatasaray, dün İstanbul’daki bütün hazırlıklarını bitirip Konya’ya gelmişti. Gerçi kötü bir Avrupa macerasından; Arsenal yenilgisinden sonra moraller çok da yerinde değildi ama, bütün bunları silip atmaya yeni Hoca, Hamza Hamzaoğlu yetmişti. 
 
Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Galatasaray ile karşılaşan Torku Konyaspor, yeni stadyumunda ilk kez  "3 büyükler"den bir takımı ağırladı. Son derece güzel bir stat sahibi olan Konyaspor’u bu sahası  için tebrik ediyor, hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Gerçekten Konyaspor son derece güzel, modern bir futbol sahası kazanmıştır. Kuşkusuz bu, aynı zamanda Türk futbolunun kazancıdır. Belli ki ilerde, bu stat onların kazanma azimlerini de artıracaktır.
 
Ama bugün için onların şansı yoktu. Çünkü Galatasaray bu maç için çok iyi hazırlanmıştı. Yeni Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu işin ciddiyetini kavramış  ve takımı en optimal düzende çıkarmış; herkesin görevini çizmiş ve takım, takım olmanın ilk işaretlerini vermeye başlamıştır.
 
Gerçi hafta içinde , Yönetici Ali  Dürüst’ün : “3 puan bizim için pek de önemli değildir..” yollu sözleri, pek de iyi karşılanmamış ama takım bu sözleri belli ki üzerine almamıştı.
 
Bu sözler belli ki Beşiktaş dostluğu için edilmişti. Beşiktaş bundan sonraki maçlarını Konya’da bu statta oynamak azmini ortaya koymuştu. Galatasaray’da Beşiktaş’ın bu arzusuna uyabileceğinin işaretini vermişti.
 
Malum, Beşiktaş statını henüz teslim alamadı. Daha da çok zaman var. Beşiktaş’ı zor günler bekliyor ama Beşiktaş hiç bunlara aldırış etmiyormuş gibi yoluna bütün hızıyla devam ediyor. Beşiktaş bu yıl gerçekten son derece doyurucu bir futbol oynuyor. Bu sonuçların alınmasında belli ki doğru transferlerin ve Biliç’in rolü büyüktür. Beşiktaş bu yıl çetin ceviz… Daha sonra bozulmazsa!
 
Bu maçta da görüldü ki Sabri’nin Reiz’liği devam ediyor. Sabri Reiz ,  58. dakikada sağ kanattan çizgiye indi ve ortasını penaltı noktasına yaptı. Burak uçarak yaptığı kafa vuruşuyla skoru 4-0'a taşıdı. Sabri’nin bu ani ileri çıkışları ve ortaları müthiş tehlikeli oluyor. Onu durduramıyorlar.
 
Bu maçta da Emre gayet iyiydi.  Takıma son derece yararlı oldu.
 
Galatasaray'a farklı galibiyeti getiren golleri 16. dakikada Umut Bulut, 23. dakika Emre Çolak, 37. ve 58. dakikalarda Burak Yılmaz, 62. dakikada Hamit Altıntop kaydetti. Bu sonucun ardından Konyaspor 16 puanda kaldı, Galatasaray ise 28 puanla maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.
 
Maça Konyaspor açısından bakacak olursak, Aykut hoca gerçekten takımına fena halde korkak bir oyun oynattı. Hiç ciddi bir hücum girişiminde bulunmadılar. İnsiyatif devamlı Galatasaray’ın elindeydi… Aykut Kocaman eski günlerini aratıyor. Çok dikkatli olacağız diye oynanan bu futbol,  futbol değildir. Cesur olmazsan kazanamazsın. 
 
Galatasaray bu sezonun en farklı galibiyetini (5-0) la deplasmanda  Torku Konyaspor karşısında  alırken, diğer rakiplerine de adeta gözdağı verdi. 
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..