Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '12

 
Kategori
Spor
 

GALATASARAY AVANTAJLI DİYORLAR.FENERBAHÇE AVANTAJSIZ MI..?

GALATASARAY AVANTAJLI DİYORLAR.FENERBAHÇE AVANTAJSIZ MI..?
 



Çok ama çok zor bir maç olucak.İki takım gelmiş 2 puan farkla  ; puan durumunda kafa kafaya dayanmışlar.Fenerbahçe iç saha maçlarının vazgeçilmez şampiyonu,Galatasaray ise son zamanlarda şampiyonlar ligine ağırlık vererek cepten yemeye başlamış bir takım.Bunu neden mi söylüyoruz.Bu köşeyi bilenler bilir.

Zaman zaman puan durumlarını da veririz.Bu yüzden takipçiler nasıl aradaki farkın kapandığını ve Fenerbahçe ile Beşiktaş' ın nasıl gerilerden gelerek potaya girdiğini görmüşlerdir.Son 1461 Trabzonspor maçında yedek ağırlıklı bir kadro ile sahaya da çıksa Galatasaray gibi bir takımın elenmeye hakkı yoktu.

Ancak dünyanın her yerinde büyük takımlar bazen biz yaparız mantığı ile hareket ederler.Aslında bu geçen yazımızda bahsettiğimiz Fenerbahçe nin kadrosu ile de örtüşüyor. Borussia maçı  formalite maçı ama puan ve prestij maçı idi aynı zamanda. Bir takımın en zor uğraşıdır sezon içerisinde konsantrayon kayıplarını en aza indirgemek..

Şimdi gelelim bu hafta ki hesaplara.Terim ' in mutlaka kazanması gerek.Zira hem kendi sahasında hem de 1461 mağlubiyeti ile taraftarlarını şaşırttı.Biliyor ki bugün antrenörlük bilgisi kadar karizması ve adı da ön planda..Bu yüzden işleri sıkı tutup önce saha içinde disiplini sağlamaya çalışacaktır.Bu yüzden saha içinde çıkan kartlara, ya da çıkan anlaşmazlıklara ilk etapta eğileceğini düşünüyorum.Son yılların en büyük kadrosunu kurdu.Akılcı davrandı.

Çokça eleştirilen Riera dan bile ideal bir sol kanat oyuncusu yarattı.Hata yapmaya müsait Nounkeu yu bile takımın değişmezleri arasına soktu.Ujfaluji yi hissettirmedi,Baros u da çaktırmadan takımdan gönderdi.Bir takım yönetmek strateji işidir.Taktik üstünlük konusunda ve kadro konusunda terim bir adım önde.Ancak bu maçta en büyük zaafiyeti rakibin Fenerbahçe olması.Çünkü Fenerbahçe' nin Galatasaray karşısında rakip son 9 derbi maçının sadece bir tanesini kaybetmesine karşın olağanüstü bir mücadele gücü var.

Fenerbahçe taraftarı da sanki oyuncular gibi sahaya inip Galatasaraylı oyuncular ile oynuyor.Derbiler anlamında böyle bir 12.adam yok.Dolayısı ile burada Mehmet topal ,Caner gibi performansı soru işareti olan oyuncuları bile ateşleyebilir.Fenerbahçe bu maçta gol atmak zorunda.Sow ile bunu tek başına yapabilmesi zor.Bu yüzden orta sahaları ile rakibin üzerine gidecekler.Fenerbahçe nin hala hücum hattında sorunlar var.

Fenerbahçe defansı tarihinin en büyük sınavını bu maçta verecek. Ben bu defans ta 4 tane Yobo olmasını tercih ederdim.Ancak olmadığına göre eldeki oyuncular Son haftalar da Bekir' in yaptığını yapmalı.Aylar önce bu çocuğu ekranda dinlediğimde sadece işine konsantre birini görmüştüm.Yaklaşık 2 ay sonra kariyerinde neredeyse sıçrama yaptı.Tıpkı Galatasaraylı Burak gibi..Fenerbahçe de Kalabilirdi di mi..?

Bir oyuncuyu takımda izlemek te,onun geleceğini görmek te bir sanattır.Bu maç çok bilinmeyenli bir denklem gibi.Şanslar eşit.Bahisler de Galatasaray kazanacak diyorlar. Doğru Galatasaray avantajlı ama Fenerbahçe bu maça damgasını vurabilir. Böyle maçlarda sonuç vermek risklidir her zaman ama  Fenerbahçe de  Kuyt ve Christian a dikkat derim.

http://zoomlabakalim.blogspot.com/

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..