Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '14

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray Avrupa'da kuzu, Balçova'da aslan: Balçova :1 - GS: 9

Galatasaray Avrupa'da kuzu, Balçova'da aslan: Balçova :1 - GS: 9
 

Galatasaray, İzmir’de Orta Hakem Sarper Barış Saka’nın yönettiği, Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasında 3. Lig temsilcisi FBM Makina Balçova Yaşamspor'u 9-1 yendi.

Galatasaray İzmir deplasmanında Atatürk Stadında kendi 30 bin taraftarı önünde maçı çok rahat oynayarak, kolay kazandı.(16.12.14)

Takımlar :

FBM Makina Balçova Yaşamspor: Engin Kaya, Recep Güler, Ömer Serbest (Dk. 68 Muhammed Emin Balcı), Ömer Esenkaya, Murat İrişli, Kadir Ari, Altan Aksoy (Dk. 70 Mert Tekin), Aykut Karaman, Melik Yeğin (Dk. 75 Cihat Karaer), Battal Demirbilek, Yunus Emre Mest

Teknik Direktör : Altan Çetindağ

Galatasaray: Sinan Bolat, Hamit Altıntop, Veysel Sarı, Hakan Balta, Alex Telles, Tarık Çamdal, Yekta Kurtuluş, Olcan Adın, Yasin Öztekin (Dk. 70 Emre Can Coşkun), Bruma (Dk. 53 Sinan Gümüş), Pandev (Dk. 63 Koray Günter)

Teknik Direktör : Hamza Hamzaoğlu

Goller :

10.dk. Melik Yeğin (FBM Makina Balçova Yaşamspor),

27. dk. Pandev (Galatasaray),

31. dk. Hamit Altıntop (penaltıdan),(Galatasaray)

39 .dk. Pandev (Galatasaray)

41.dk. Olcan (Galatasaray)

45+1.dk. Pandev, (Galatasaray)

(İlk yarı Galatasaray’ın 5-1 üstünlüğüyle bitti)

62.dk. Sinan Gümüş  (Galatasaray)

80.dk. Yekta Kurtuluş (Galatasaray)

82.dk. Olcan Adın, (Galatasaray)

90 .dk. Yekta Kurtuluş (Balçova : 1- Galatasaray:9)

Değerlendirme:

Bu maçta takımları karşılaştırmaya hiç gerek yok. Sanki 10 yaşındaki bir çocuk, 25 yaşında 1.90 boyunda bir adamla boks yapar gibiydi. Tabii, Balçovaspor abandone oldu.

Bunun böyle olacağı belliydi de … Maçtan önce, Balçova’lıların internette,. Basında filan sesleri çok çıkmıştı… Galatasaray’ın son zamanlarındaki yenilgilerini görüp; sağda solda : “Biz de dört çekeriz..” demeye başlamışlardı.

Oysa, Balçova takımı çok genç, deneyimsiz futbolculardan oluşuyordu. Fakat bu takım hiçbir zaman savunmaya geçerek, oyunu tatsız hale getirmedi; üstelik hep rakibinin üzerine üzerine giderek, kendi liginde başarılı olacağının işaretlerini verdi.

Maça hızlı başlayan Balçova oldu. İlk gol Balçova Yaşam Spor’dan gelince, herkes de Balçova’dan bir şeyler beklemeye başladı ama gün Galatasaray’ın günüydü..  Sanı Kırmızılılar gol panayırını Pandev’le açtılar va Pandev kendi mevsimini öylesine açtı ki, şimdiye kadar hiç görülmediği şekilde bu maçta tam üç gol attı. Sonra 53 dakikada yerini Koray Günter’e bıraktı.

Galatasaray’ın gollerini Pandev (3), Olcan (2), Yekta (2), Hamit ve Sinan Gümüş atarken evsahibi ekibin şeref golünü Melik Yeğin attı.

Bu maçta sahanın her tarafında Olcan’ı gördük. Görevini hakkıyla yerine getirdiği gibi iki de güzel gol attı.

Ama bu maç bir bakıma Pandev’in maçı sayılabilir, geldiğinden beri sürekli yedek soyunan bu oyuncu ve Yasin bu maçta gerçekten yıldızlaştılar.

Balçova rakibinin üzerine gitti ama, tecrübesizlik; fiziki kondisyonun eksikliği Bolçova’yı yarı yolda bıraktı. Açılan Galatasaray çoktan beri görmediği açık farklı bir galibiyet aldı, ama Galatasaray’ın karşısında tam ahlamıyla Amatör takım görünümünde bir takım vardı. Ve Balçova Galatasaray’a kolay lokma oldu.

Galatasaray Hocaları Hamza Hamzaoğlu’nun yönetiminde çok rahattılar. Hamza Hoca’nın saha kenarı yönetimi ise son derece başarılıydı. Takım arkalarında Hamza Hoca gibi bir değerin olduğunu biliyordu.

Maçtan sonra maçı değerlendiren Balçova Teknik Direktörü Altan Çetindağ ilk 10 dakikalık bölümde 2-0 öne geçebileceklerini kaydeden Çetindağ,şöyle dedi.

"Daha sonra 20 dakikalık bölümde maç kafa kafaya gitti, daha sonra bireysel hatalardan gelen gollerle aradaki fark açıldı. Galatasaray çok coşkulu oynadı. Biz de futbolu çirkinleştirmeden oynamaya çalıştık. Oyuncularımı süre içinde olgunlaştırmak adına bu müsabaka çok önemliydi. Bu seviyelerde çok basit hatalar yapmamak gerekiyor. Oyun bilgisi, pozisyon tekniği yüksek futbolcular bu hataları cezalandırıyor. Türkiye'nin en genç kulüplerinden bir tanesiyiz ve genç bir takımız. Hamza hocanın takımına yenilmek bir teselli. Galatasaray bizim rakibimiz değil, lig çok önemli bizim için. Bu maç bize hem prestij hem de tanıtım açısından önemliydi."

Galatasaray İzmir’den güle oynaya dönecek ama bu galibiyet hiçbir zaman onları bir rehavete götürmemelidir. Tersine. Galatasaray artık silkinip kendine dönmelidir.

  

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..