Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '10

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray-Beşiktaş maçı öngörüldüğü gibi geçti

Galatasaray-Beşiktaş maçı öngörüldüğü gibi geçti
 

Orta saha'nın tamamını kullanmaya aday futbolcular mücadele seviyesini yukarılara taşıdı


Bundan 10 gün önce yaptığım değerlendirmede forvetsiz Galatasaray için Atletico Madrid ve Beşiktaş deplasmanlarının çok da dertli geçmeyeceğini iddia etmiştim. Zira öncelikli hedefin rakibi tutmak ve bu esnada Keita’nın başı çektiği hızlı oyuncuları ile goller bularak en azından mağlup olmamak gayet akla yatan bir düşünce olarak görülüyordu. Her iki maç da bu senaryo çerçevesinde sahne aldı. Hedefe ulaşıldığını söyleyip, buna goller bulmanın zaruri olduğu maçlarda, en azından Baros dönene kadar, Jo’ya bir şey olmaması temennisini ekleyerek Beşiktaş-Galatasaray maçından geriye kalanlara bir göz atalım:

1. Son 1, 5 yılı stoper sendromu ile geçiren Galatasaray Servet’i formsuz bulduğu için kenarda oturtma lüksüne kavuşmuştur. Rusya’dan gelecek yüklü bir bonservis ücreti Meira’nın gitmesinin açtığı yaraları açmayacaktır.
2. Perşembe günü oynanan Avrupa kupası maçından sonraki lig maçı derbi ise yorgunluk teferruattır asıl olan konsantrasyondur.
3. Keita deplasmanda oynanan derbilerde kırmızı kart görmek için şansını sonuna kadar zorlamaktadır.
4. Galatasaray için öne geçtiği maçları 1-0 kazanmayı zorlamak maçın 1-1 bitmesi ihtimalini %50’nin üzerine taşımaktadır (Eskişehirspor, Manisaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Beşiktaş).
5. Mustafa Sarp Atletico Madrid rövanşında ciğer ötesi performansı sergileme şansına kavuşmuştur.
6. Sezon başında gol atmayı yürümek kadar rahat beceren Galatasaray bambaşka bir kimliğe bürünerek kontrol futbolunu oynamayı öğrenmiştir. Şimdi önemli olan bu ikisi arasındaki optimal dengeyi yakalamaktır.
7. Pratikte herşey teorideki kadar ideal olmuyor ancak Sabri, Baros ve Kewell döndüğünde Galatasaray bu lige bir gömlek üstün gelebilme şansına sahip olacaktır.
8. Arda forvet oynadıkça gol bulması imkansıza yakın bir ihtimal gibi gözükürken, forvet oynamazken bir sezonda en az 10 gol atması sürpriz değildir. Bu sebeple adı Jo veya Baros olsun Galatasaray’ın forveti gol atmasa bile oynadığı anda Arda’nın performansı katlanacaktır.
9. Beşiktaş bu sene kendi sahasında derbi kazanamayan ilk takım olmuştur ve bunu Kadıköy’de telafi etmedikçe şampiyonluk sözünü talafuz önemli bir şansa ihtiyaç duyacaktır.
10. Galatasaray Atletico Madrid’i elemek için ciddi bir şansa sahiptir. Ancak konsantrasyon patlaması içinden çıktığı seriyi takip eden Kasımpaşa maçı Bu akşamki maçtan çok daha zor geçecektir.

 
Toplam blog
: 22
: 684
Kayıt tarihi
: 10.04.09
 
 

1977 Sivas doğumluyum. Endüstri mühendisiyim. Kalite Sistem denetçisi olarak çalışıyorum. Yazmayı ço..