Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '15

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray bu yıl ne yapar?

Galatasaray bu yıl ne yapar?
 

Ne yapacak? Tabii ki şampiyon olacak. Başka bi ihtimal mi var sanki?


İlk bakışta, Galatasaray’ın bu sezon ligde işi çok zor gibi gözüküyor. Ama hiç de öyle değil. Hatta şimdiden,  ikincilik garanti diyebilirim. Peki nasıl mı? Hemen Açıklıyorum:

Aslında bu tür yazıları; sezon öncesi, lig başlamadan yazarım. Ancak anlatmam gereken o kadar çok konu vardı ki, Galatasaray’ın göstereceği lig performansına ancak sıra geldi.

Efendim, her ne kadar ilk dördün Avrupa’ya gideceği, dördüncüyle on üçüncü arasında sadece üç puan olan bir ligde; tahmin yapmak çok güç gelse de çoğumuza; işin aslı hiç de sandığınız gibi değil.

Bi kere, Türkiye Süper Ligi, futbolumuzu yönetmeye çalışan üst akıllar yüzünden, çok uzun bir süredir iki takımlı hale getirilmeye çalışılıyor. Bu tespite katılmayanları, rakamların diliyle yanıtlayabilirim:

Beyler! Geçmiş 29 sezonda: 14 Galatasaray, 8 Fenerbahçe, 6 Beşiktaş, 1 Bursaspor; son 21  yıldaysa, 10 Galatasaray, 7 Fenerbahçe, 3 Beşiktaş, 1 Bursaspor şampiyonluğu var. Bunlara inanmayan, açıp resmi rakamlara baksın.

Trabzonspor’sa, en son 1984’te ligi kazandı. Sonraki 31 yılın hiçbirini zirvede bitiremedi. Daha açığı, bu takım, şampiyonluk yarışında artık kulvar dışı. Bundan gayrı birincilik olasılığı, futbol mucizelerine bağlı. Her ne kadar “top yuvarlaktır” ve “sonuç önceden kestirilemez” ise de... Bu kafa, bu yönetim biçimi, güdülen felsefe, çalışılan futbol adamlarının yönetici kimlikleri; gelecek 31 senede de asla bir numara olamaz. Takımın başına 3 büyüğün tamamını şampiyon yapan Mustafa Denizli’yi getirmeyi bile akıl edemeyenlere; lig kazanmak haram. Futbol, en önce gerçekçiliğe dayar sırtını.

Tekrar bugünün ligine dönecek olursak…

4 büyükler dışında mutlu sona ulaşan tek takım Bursaspor’un hali ortada. En iyi ihtimalle, Avrupa kupalarını kovalar.

Trabzonspor’un asla şampiyon olamayacağını da az önce anlattım zaten.

Değil Pereira’yı; Fenerbahçe’yi iki kez şampiyon yapıp, üçüncü sezonun da son haftasında şampiyonluğu Galatasaray’a kaptıran Daum’u

ilk yılda lig birincisi olan, ikinci yılda Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynatan Zico’yu

5 yıl aradan sonra Fenerbahçe’yi tekrar şampiyon yapan Mustafa Denizli’yi

Ve evelki sene rakiplerini sürüklase ederek yarışı açık ara önde bitiren  Ersun Yanal’ı bile anlaşamayarak Samandıra’dan gönderen Aziz Yıldırım’ın patronluğunda; şimdiki hocayı da İsmail Kartal’ın akibeti bekliyor.

Bu yıl ne Fenerbahçe şampiyon olur ne de Portekizli hoca takımın başında kalır. Geriye bi tek Beşiktaş kalıyor. Galatasaraylı olsam da, Tür futbolunun sağlığı ve Şenol Güneş’in çoktan hak ettiği şampiyonluk tacını giymesi için, Kara Kartalların şampiyonluğunu canı gönülden arzuluyorum. Bakalım futbol dengelerimiz buna ne kadar izin verecek?

Yani sizin anlayacağınız, sezon sonu Galatasaray’ın lig ikinciliği garanti. Zaferse, aslanın şampiyonluğu ne derece istediğine, sergileyeceği futbol kalitesiyle, göstereceği maç performanslarına endeksli.

Benden bu kadar. Gerisi size kalmış.

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..