Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '10

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray bunalımda!

Galatasaray bunalımda!
 

Resim: www.milliyet.com.tr


Taraftarlarına göre 3 büyüklerin en büyüğü, futbolseverlere göre 3 büyüklerden sadece biri. 21. yüzyılın ilk UEFA ve Süper Kupa Şampiyonu Galatasaray. O gün ki takım ile bugün ki arasında felaket bir uçurum var. Zaten mümkün değil aynı kalması, üzerinden 10 yıl geçmiş. O futbolcular bugün ya yorumcu olmuşlar ya da teknik direktör. Bir kısmı da kendi yağında kavruluyor. Aralarından biri var ki Galatasaray'ın en zor zamanında takımı devraldı: Georghe Hagi..!

Taraftar onu bağrına bastı. Galatasaray içinde bulunduğu bunalım günlerinin faturasını ilk önce sezona birlikte başladığı Rijkaard'a kesti. Hagi, Galatasaray'ın imdadına yetişti. Bu kadar kötü durumda olan büyük bir takımı, sadece ve sadece o takıma gerçekten gönül veren biri kurtarmak için çaba gösterebilir. Hagi de böyle biri gerçekten. Fakat, pek fazla değişen bir şey olmadı. Sorun orada değilmiş çünkü. Teknik direktörler madeni işlerler. Maden kalitesiz olursa ortaya çıkan da kalitesizdir. Her ne kadar kariyeri ile bir sorunu ve kaygısı olmadığını ve Galatasaray için burada olduğunu söylemiş olsa da bu durumdan en fazla zarar gören kişi şu anda Georghe Hagi'dir. Galatasaray taraftarı dün gece "I love you Hagi" tezahüratlarıyla onu ayrı bi yere koydular.

Sahadaki futboldan ve oyunun tekniğinden bahsetmeye gerek yok. Manisaspor'un başarısını ve haklı galibiyetini kutluyorum. Gerçekten iyi bir takım oyunu oynadılar. Manisaspor'da olan takım ruhunun onda biri Galatasaray'da "yoktu". Sorun futbolculardaydı. Hagi'de bunun farkında olduğunu maçtan sonra söyledi. Hangi futbolcular gider ona teknik direktör karar verecek.

Şampiyonluk mümkün mü? Tabi ki mümkün. Ama şampiyonluğu bu sezon ya da bu aralar bir kenara bırakmamız gerekiyor. Ligde kalabilmek adına bunu yapmamız lazım. İşte Galatasaray bu durumda. Lig 18 kişilik, ortası 9; hafta 12, Galatasaray 10., zirveye uzak, dibe daha yakın. Sıradaki maç 3. Kayserispor ile Kayseri'de. Sonra Beşiktaş misafir.

Ligin ilk yarısı 4 hafta sonra sona eriyor. Umarım şiddetle "istifaya" çağrılan "yönetim" Hagi'nin görüşlerine kulak verir; sezon öncesi yaptığı görülmemiş transfer hatalarını devre arasında yapmaz. Umarım "istifaya çağrılan yönetim" transfer yapmış olmak için değil, gerçekten gerekli olduğu için gerekli bölgelere yerinde transferler yapar.

Bayramınız kutlu olsun! Herkese iyi bayramlar..!

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..