Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '10

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray Bursaspor maç analizi

Galatasaray Bursaspor maç analizi
 

Bu gece iki takım arasındaki en önemli farkın "takım olabilmek" olduğunu gördük. Bloklar arası yakın bağlantı kurabilen, top rakibe geçtiğinde alan daraltarak iki üç kişi ile pres yapan, topu kazandığında en uygun kişiye ulaştıran, sahayı gerek defansif gerekse de ofansif açıdan iyi kullanan bir Bursaspor vardı sahada.

Galatasaray ise, bloklar arası kopukluk yaşayan, çok koşan ancak bal yapmayan, hücumda çoğalamayan, savunmada güven vermeyen bir takım hüvviyetindeydi. Geçen haftalarda da yazdığımız üzere Galatasaray maalesef Arda' ya dayalı bir takım haline geldi. Sahada Arda varsa, Galatasaray var, yoksa Galatasaray' da yok. Bu gece Arda yoktu. Bursaspor sık alan değiştiren Arda' yı kanatlarda bekler Vederson ve Ali Tandoğan ile iyi kontrol altına aldı. Bunların önlerinde oynayan Volkan Şen ve Ozan İpek' de savunmaya ciddi destek verince, Galatasaray' ın en önemli hücum silahı Arda son derece yalnız kaldı ve gerekli desteği de alamadığından oyunda kaybolup gitti.

Galatasaray' dan Arda' yı çekip alın, takım olarak orta üst sıralara oynayan Gençlerbirliği, Gaziantepspor ve Eskişehirspor' dan hiçbir farkı kalmıyor. Yaratıcı, takımı enlemesine ve diklemesine iyi organize edebilecek bir orta saha oyuncusu sıkıntısı çekiliyor. Elano bu görevi yapamaz. Defansta ise, GS' ın acilen iyi birer sağ ve sol bek bulması gerekiyor.

Galatasaray en az rakibi kadar koşan ve rakibe iyi baskı kurabilen, rakibin oyununu bozabilen bir takım haline gelmiş ancak hücumda hiç üretkenlik sağlanamıyor. Oysa ki Galatasaray' ın çok eskiden beri temel felsefesi hep "en iyi savunma hücumdur" olmuştur. Bunda elbette Galatasaray' ın yönetiminin hatalı kararlarının büyük payı var. Nonda, Santos ve Keita gibi hızlı ve iyi hücumcuları takımda tutmamak Galatasaray adına büyük talihsizlik olmuştur. Kimse Rijkaard' a kızmasın. Eldeki malzeme bu. Adam bas bas transfer diye bağırıyor, yönetime inceden sitemde bulunuyor ancak duyan kim! Bu malzeme ile Galatasaray en fazla bu futbolu oynar. Bugün Galatasaray mücadele etti, çabaladı ama gücü yetmedi. Takviye gecikirse, Galatasaray ciddi yaralar alabilir. Avrupa Ligi dahi şu an tehlikede.

Galatasaray bugün Bursaspor' a kaybetti ki bu son derece normal bir sonuç. Bunu büyütmemek gerek. Sonuçta geçen sezonun en iyi takımından bahsediyoruz. Bu sezon da kadrosunu koruyarak takviye etmiş olan Bursaspor bu takım oyunu ve geçen seneye göre güçlenen ve derinleşen kadrosu ile üç büyükleri kendi sahalarında rahatlıkla yenebilecek bir takım. Bugün Galatsaray' ı yendiler, ama güçleri Fenerbahçe' ye de, Beşiktaş' a da, Trabzonspor' a da yeter. Trabzonspor' a Süper Kupada kaybetmeleri hikaye; bu takım bu ligin şu an en iyi, en hazır takımı.

Galatasaray' ın bugün kaybettiği üç puandan çok, tribünlerde kaybettiği hava önemli. Daha sezon başında tribünler kaybedilirse, bu Galatasaraylı futbolcular açısından dezavantaj yaratır. Bu açıdan Avrupa Ligi rövanş maçının mutlaka kazanılması gerekiyor. Galatasaray Avrupa' da devam edemezse, ilk lig maçında tribün tepkisi çok ciddi boyutta olacaktır. Yönetimin transferi acil bitirmesi bu yüzden önem taşıyor.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..