Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '20

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray Çok Kazançlı

Galatasaray, ligin ikinci yarısı öncesi ciddi bir sınav niteliği taşıyan kupa mesaisinde Çaykur Rizespor’u mağlup edemese de karşılaşmadan pek çok açıdan kazançlı ayrıldı.

Şüphesiz en büyük kazanç Emre Akbaba oldu. Geçen sezon Rize’de ayağı kırılan Emre, sekiz ay sonra yine aynı sahada ilk resmi maçına çıktı ve oldukça da güzel bir gol attı. Emre Akbaba’nın kazanılması, Galatasaray’ın hücum gücü açısından çok büyük önem taşıyor. İyi bir Emre, sarı- kırmızılıları ileri uçta oldukça rahatlatır. Nitekim Çaykur Rizespor karşısında attığı gol de bu anlamda çok iyi bir örnek oldu. Ligin ilk yarısında pek çok etkenden dolayı Falcao’dan verim alamayan Galatasaray, Feghouli’nin golde yaptığı türden ortalarda pozisyon ve sorumluluk alabilecek ve de iyi vuruşlar yapabilecek oyuncu sıkıntısını çok çekti. Rize karşısında izlediğimiz ve gittikçe çok daha hazır duruma gelecek bir Emre Akbaba bu açıdan sarı- kırmızılılar için çok faydalı olabilir.

Galatasaray adına bir diğer kazanç da Martin Linnes idi. Ligin ilk devresinde lisansı çıkartılmayan ancak çok aranılan Linnes de Çaykur Rizespor karşılaşmasıyla resmi olarak dönüş yaptı. Linnes her ne kadar Rizespor’un golünde hata yapmış olsa da Norveçli futbolcunun maç eksiği olduğunu da göz ardı etmemek gerekir. Linnes, Galatasaray için çok önemli bir futbolcu. Fatih Terim’in Çaykur Rizespor karşısında sol bekte oynattığı Linnes’in,  Şener Özbayraklı’nın bu karşılaşmadaki kötü performansının ardından orijinal mevkii olan sağ bekte görevlendirilmesi ihtimali de kuvvetli bir seçenek olarak karşımızda duruyor. Elbette bu biraz da yeni transfer Saracchi’nin performansına bağlı. Lakin her ne olursa olsun iki bölge de başarıyla oynayabilen Linnes’in geri dönmesinin Galatasaray için önemli bir kazanç olduğu tartışmasız bir gerçek.

Galatasaray, Çaykur Rizespor karşılaşmasından skor olarak da avantajlı ayrıldı. Futbol açısından bakarsak, sarı- kırmızılılar hala yavaş oynasalar da ligin ilk yarısına göre bir tık daha iyiydiler. Lemina yine Galatasaray’ın en iyisiydi. Seri’de de ligin ilk yarısının sonlarında başlayan bir düzelme var. Feghouli de oldukça istekliydi ve bir de asist yaptı. Ancak asist sağdan gelse de sol kanat daha aktifti. Falcao yine ileride topla çok fazla buluşamadı. Denizlispor maçında Galatasaray açısından daha sağlıklı bir izlenim edinebiliriz. Elbette o maçın on biri farklı olacaktır. Bu arada yeni transferlerin takıma monte edilmeleri de çok önemli. Onyekuru’nun hastalıktan nasıl döneceği kadar maç eksikliğinden dolayı nasıl bir performans sergileyeceği de merak konusu. Kaldı ki, Rize maçında bir kez daha görüldüğü üzere Galatasaray’ın kanatlarda hızlı oyunculara ihtiyacı var.

Tabii Galatasaray’ın transferde hâlâ kat etmesi gereken mesafeler olduğu da bir gerçek. Yapılması gereken takviyeler kadar gönderilmesi gereken oyuncular da var. Elbette bir de ekonomik faktörler!

Çaykur Rizespor’un da oldukça başarılı bir mücadele sergilediği karşılaşmanın tek kaybedeni hakem Halis Özkahya oldu. 90+3’de Galatasaray’ın Emre Mor ile bulduğu golü VAR’ a giderek iptal eden Halis Özkahya’nın, 86. dakikada Çaykur Rizesporlu Burak Albayrak’ın ceza sahası içerisinde Emre Akbaba’nın ayağına bastığı penaltı pozisyonunda da aynı VAR uygulamasını gerçekleştirmesi gerekirdi.

Sonuç olarak iki takımın da iyi mücadele ettiği karşılaşmadan Galatasaray pek çok açıdan kazançlı ayrıldı. Bakalım bunun lige yansıması nasıl olacak? Hep birlikte göreceğiz…

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari/

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..