Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '13

 
Kategori
Spor
 

Galatasaray da gündem transfer ama Sneijder in gündemi farklı...

Galatasaray da gündem transfer ama Sneijder in gündemi farklı...
 



Konu Şu ; Bizler yabancı transferlerinin önemini ve ne işe yaradığını halen kavrayamadık.Yabancı futbolculara şu an için adedi biraz fazla olsa da karşı değilim.Ancak bu isimlere bu kadar önemli imkanlar verilirken emekliliklerini burada geçiriyor olmalarına karşıyım.

Evet.Futbolumuz durma noktasında ; Çünkü bu kadar yabancı giriş çıkışının olduğu bir ligde maalesef ne altyapılara ne de yeni parlamaya aday yerli oyunculara gereken yatırım yapılmıyor.Zamanında Dünya kupasında ,Federasyon kupasında ve Avrupa şampiyonasında Milli takımımızla aldığımız dereceler unutulmaya yüz tuttu.

Biliyorsunuz.Türkiye ' den yurt dışına yüksek bonservis bedeli ile  giden ve ülkemizide iyi hatırlayan yabancı oyunculara pek rastlayamıyoruz. Bursaspor ' un bu yüzden Alfred N'daye yi Sunderland ' e göndermesi önemliydi.Emenike ' nin en azından şartlar gerektirdiği için yurtdışına transferi önemliydi.

Senelerce bizler hep Gençlerbirliği' nin aldığı oyuncuları yıldızlaştırıp yurtdışına gönderdiği veya ülke içerisinde transferini sağladığı  haberlerini okuduk.Kona ve Mousheu dan sonra hakikaten de Haminou Dramani,Bruce Djite,Josip Skoko gibi oyuncular oldukça iyi maliyetler ile ülkemizden ayrıldılar.Ancak büyük takımlarımızın yüksek bonservis bedeli ile gönderebildiği oyuncu sayısı gerçekten çok az.

Biliyorsunuz eskiden İnter ' e oyuncu satan ya da bedelsiz gitseler dahi oyuncu gönderen bir takımdı Galatasaray. Şimdilerde ise Weslej Sneider transferi ile gündemde.Öncelikle bir oyuncunun bu işi bu kadar yokuşa sürdüğü bir ortamda alınsa bile fayda sağlayacağına inanmıyorum.Bir dünya klübü olan takımın diğer dünya klüplerinden büyük yıldızlar transfer etmesi güzel.Ancak bu oyuncular hiç bir zaman klübün bütçesini sarsmamalı.Bu yüzden iddialı olduğu Şampiyonlar ligi için bile yanlış bir seçim olduğunu düşünüyorum.Özellikle Chris transferinden sonra. Bu yüzden gelecek vaadeden ,henüz parlamamış,yetenekleri herkesçe bilinen bir isimle anlaşmalı Galatasaray.

Kısaca da Fenerbahçe Ülker ' e göz atalım.Bu gün de Caja Laboral e kaybettiler.Ben ömrümde bu kadar dağınık oynayan,sahada ki oyuncuların birbiri ile bu kadar kopuk olduğu bir takım görmedim.Kapasitesi belli Caja Laboral karşısında bile adeta yokları oynadılar.Ribaund alamıyorlar.Oğuz Savaş ' a kalmış durumdalar pota altında.Bu da zaten Fenerbahçe ' nin ne kadar büyük zaafları olduğunu gösteriyor.Pianigani ' nin işi çok zor.Yerinde olsam kadroyu yeniden revize ederdim.

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..