Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '18

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray'da Rodriguez ve Derdiyok İkilisi...

Galatasaray bu sene iddialı transferler yapmadı aksine en iyi oyuncularından birini kaybetti. Üstelik Gomis; Rodriguez'in de hücumda en iyi anlaştığı oyuncuydu oynadığı tüm maçlarda...

En sonunda  Denayer gibi takımla birlikteliği uzun zamana dayanan bir oyuncuyu da göndermek zorunda kaldılar.

Geçen sene getirmiş oldukları Nagatomo ve gönderdikleri Ndaye dışında takıma  sinerji getirecek transfer olarak  Emre katıldı.

Alanyaspor da Love, Efecan ve Fernandez ile rakip defansları dağıtıp karambollerden Alanyaspor' a müthiş maçlar kazandırmışlardı. Bu Dörtlü kolay gol yiyen Alanyaspor takımı için müthiş bir ofansif güç oluşturuyordu. O Emre ; şimdi Galatasaray forması giyecekti.

Ancak Galatasaray'ın geçen sene güçlü transferler ile kurdukları takıma bu sene çok az takviye yapıldığını da söylemek lazım gelirdi.

Moskova ekibi ise tecrübeli bir takımdı hiç şüphesiz.

Hövedes ve Corluka ile defansta 2 tecrübeli oyuncu olduğu gibi Miranchuk ve fernandes ile ortasaha da teknik ayaklara ve Denisov gibi önemli bir forvet ile  eski gücünde  olmasada Farfan gibi defansları zorlayıcı bir oyuncuya sahipti.

Galatasaray maça istekli ve güçlü başladı. Belhanda ve Linnes 'in  etkili pasları zaman zaman da Derdiyok'un oyunu açışları Lokomotif defansını bir hayli yordu. Burada Nagatomo ve Linnes'in de birbirini iyi tamamladığını belirtmek lazım. Moskova takımı bu ataklara yetişmekte ve sahaya yerleşmekte zorlandı hep bu atakların sonunda.

Linnes böyle oynadığında Galatasaray'ın eli de rahatlıyor. Kanatlardan  Lokomotif defansına bir hayli yüklendiler. Zaman zaman gelişen ama etkili gelen Lokomotif atakları ise bu dakikalarda sonuç getirmedi.

Galatasaray da Rodriguez hem pozisyon yaratan hem de pozisyonları bitiren bir oyuncu.Dün guilerme yi geçtiği anlarda da bu bitirici vuruşlarından birini yaptı. Her zaman yetenekliydi ama potansiyelini gerçek anlamda gösterebileceği takımı da sonunda buldu.

Galatasaray ortasahası bu maçta elinden geleni yaptığı gibi Emre 'nin de hem ortasaha hemde forvete yaptığı yardımlar yerindeydi

Eren Derdiyok ise uzun zamandır yapmadığı bir şeyi yapıp nefis bir frikik golü attı. Linnes böyle oynamaya devam ederse çok daha farklı goller atacağı kesin.

Galatasaray gruplara iyi başladı ve net bir galibiyet aldı. Ancak Belhanda yı son haftalardaki formuna rağmen  biraz daha güçlendiren,Donk ve diğer oyunculardan güçlü performanslar alan bu takımı tebrik etmek lazım.

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..