Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '11

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray'da sorumsuz futbolcular nereye koşuyor?

Galatasaray'da sorumsuz futbolcular nereye koşuyor?
 



Fatih Terim’im işi zor.

Düzensiz futbolcuya düzen vermek, tatlı sert disiplin anlayışıyla verimli yapmak, Terim’in alkışlanan becerisidir. Ancak, her kesimde olduğu gibi, futbol kesiminde de olumlu gelişmelerinin yanı sıra, olumsuzluklar da yok değil.

Kimi futbolcuların değişmeyeceği, sorumsuz davranacaklarının en güzel örneği Engin Baytar olmalı. Engin’e Terim bir düzen vereceği, onu yeteneklerini sahaya yansıtacak yolları bulacağı umuluyordu. Ben de böyle bir umut içindeydim.  

Futbolcuyu düzene sokma, kazanma dendiğinde akla gelen Terim, kuşkusuz, bir yolunu bulacaktır.

*****

Galatasaray’ın son dakikalarda 9 kişi kalması, “Acaba, hakem bir yanlışlık mı yaptı?” gibisinden bir soruyu akla getirebilir. Hakemin doğrudan gösterdiği kırmızı kartlara kimse bir şey diyemez. Zaten maçtan sonra Terim de, Lig TV mikrofonuna hakemin doğru karar verdiğini söyledi.

Kırmızı kart görülmez diye kesin bir görüş olmaz. Görülen kırmızı kart, takıma olumlu yönde etki ediyor, takımı golden kurtarıyorsa, sorun yok. Yoksa, keyfi diye adlandıracağım hareketle/ davranışla kart görülüyorsa, durum değişir.

Galatasaray’da Engin Baytar hareketi boş kabadayılık, Elmander’inki ise, bilinçli olarak sakatlamaya yönelik. Terim de, kararından ötürü hakeme hak verdiğine göre, kart gören futbolcular için kullanılacak sıfatların derecesinin önemi kalmıyor.

*****

Hakemin verdiği/ vermediği penaltıları geçelim. Hakemi aldatmaya yönelik hareketler içinde, en yakıştıramadığım, Ayhan'ın hareketiydi. Hakem, Ayhan’a göstermesi gereken kartı, rakibine gösterdi.

Ayhan, hakeme aldattı.

Bursasporlu Turgay’ın saygıdeğer tavrını gördükten sonra, Ayhan’a hareketinden ötürü nasıl saygı duyacağız?

Galatasaray, 3 puan aldı, ama kırmızı kart kayıpları da verdi. Bu kayıplar, en az iki maç cezayı düşünerek söyleyelim, Gençlerbirliği ve Fenerbahçe maçlarına bakalım nasıl etki edecek, yansıyacak?

Fatih Terim’in futbolculara düzen verdiğini söyledik, ama  kimi futbolcularda sorumsuzluk başını almış gidiyor.

Fatih Terim’in işi zor; ama işi yoluna koyacak olan da yine Fatih Terim.


TURGUT ÇELİK/ Mersin

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..