Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '10

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray'da umut ışığı: 0-3

Galatasaray'da umut ışığı: 0-3
 

Resim: www.milliyet.com.tr


Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray, Kasımpaşa'yı 3-0 mağlup etti. Puanını 20'ye yükseltti. Şu an lider Trabzonspor'la arasında 16 puan var. Son sıradaki Kasımaşa ile arasındaki puan farkı ise 12.  

Galatasaray taraftarında en ufak bir sevinç yok. Son sıradaki bir takımı 3-0 yenmek marifet değil. Olsa olsa bu skor sadece teselli olur. Hani "en azından sonuncuya yenilmedik" denilebilir.  

Hagi ile ligde oynanan 7 maçta 8 puan. 2 galibiyet, 2 beraberlik, 3 mağlubiyet. Değişen hiçbir şey yok.  

Kasımpaşa maçına hırslı ve hızlı başladı Galatasaray. Kewell vurdu, kaleci kurtardı; Sabri vurdu, top üst direkten döndü. Kasımpaşa'nın başı döndü. Taraftar Galatasaray'da bir umut ışığı arıyordu haftalardır. "Acaba" dedi, "yeniden, Aslan kükremeyi öğrenebilir mi?" Kewell 27'de kükredi. Pino 44'te bir daha. İlk yarı 2-0. 20 puan cepte. İkinci yarıda, 71. dakikada Hakan Balta çıktı sahneye ve skoru 3-0'a getirdi.  

Maçta 3 gol vardı ama hiçkimse o 3 golden bahsetmiyordu. Herkes Pino'nun kaçırdığı yüzde yüzlük gol pozisyonlarını konuşuyordu. Pino, tamı tamına 5 tane net gol pozisyonunu boşa harcadı. Bu yüzden 3-0'lık skor başarısızlık olarak görüldü.  

Bence Pino ilk 11 de sahaya çıkmamalı. Onun yerine Mehmet Batdal ilk 11'de yer almalı. Pino maçın son çeyreğinde oyuna girmeli son çare olarak. Uzaktan şutlara o zaman ihtiyaç var çünkü. Takım öne geçemediyse eğer, o zaman hızlı hücum gerekli olur. Takım öne geçtiyse ve skor da garantiyse Pino rahatlıkla pozisyonları harcayabilir. Atarsa da fark olur.  

Aydın ve Sabri: Birbirleriyle çok uyumlular. Sağ kanadı rahat kullanabiliyorlar. İkisi de hücumda etkili ve ikisi de hızlı. Dün gece Ali Turan yoktu. Ali Turan savunma futbolu oynarken ilk 11'de çıkmalı.  

Gökhan Zan, Servet'in yokluğunda başarılıydı. Kritik müdahalelerde bulundu ve kritik toplarda kademeye girdi. Galatasaray, savunmada ondan yararlanmasını bilmeli.  

Ayhan'ın kaptanlığı bazı futbolcuları rahatsız ediyor gibi. İki haftadır sahada gereginlik oluyor. Bence Ayhan çok iyi bir kaptan. Takımın kötü performansı futbolcuları geriyor ve isyana sürüklüyor. Bu isyandan nasibini alan ilk kişi Ayhan oluyor. Biraz daha sakin olunmalı...  

Devre arasında ne olur; Hagi istediği özelliklerde bir kadro kurabilir mi; bunları hep birlikte göreceğiz.  

Her ne olursa olsun ben Galatasaray'ın ligin ikinci yarısında çok iyi bir takım olacağını öngörüyorum. Bu süreçte çok şey kaybedilmiş olabilir. Gelecek adına başarı planlarınız varsa içinde bulunduğunuz durumdan kurtulmak veya başarıya ulaşma adına gerekli değişim için köklü değişikliklere ihtiyaç duyarsınız. Galatasaray ilk yarının ortalarında gerçekleştirmeye başladığı değişim hareketini ikinci yarının başına kadar neticelendirebilirse istikrar ve başarı kısa zamanda yakalanacaktır. Buna emin olabilirsiniz!  

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..